spot_img
AcasăComunicateFinancial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă organizează a treia ediție a FORUMULUI...


Financial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă organizează a treia ediție a FORUMULUI GAZELOR NATURALE

  • Dumitru Chisăliță: “Sectorul gazelor naturale din România trece prin cea mai profundă criză în cei 107 ani de existență”

Financial Intelligence și Asociația Energia Inteligentă organizează mâine, 23 noiembrie 2021, de la ora 11:00, a treia ediție a evenimentului FORUMUL GAZELOR NATURALE – Evoluția prețului gazelor naturale în 2021, perspective pentru 2022”.

Evenimentul se va desfășura online și va fi transmis LIVE pe platforma financialintelligence.ro, pe pagina de Facebook Financial Intelligence și pe pagina Asociatiei Energia Inteligenta, precum și pe canalul de YouTube Financial Intelligence.

Preţurile gazelor naturale au crescut cu peste 300% anul acesta, în timp ce Europa a început sezonul rece cu cele mai scăzute stocuri din peste un deceniu. O treime din gazele naturale consumate de Europa provin din Rusia.

Suspendarea procedurii de aprobare a Nord Stream 2, controversatul gazoduct între Rusia şi Germania pe sub Marea Baltică, de către Agenţia Federală a Reţelelor din Germania (Bundesnetzagentur, BNetzA) a amplificat temerile privind necesarul de gaze al continentului în această iarnă.

  • O criză energetică ar putea duce la o criză financiară mondială, consideră analiștii

Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, a declarat: “Sectorul gazelor naturale din România trece prin cea mai profundă criză de la începutul existenței sale. Practic, în cei 107 ani de existență, nu ne-am mai confruntat niciodată cu o sinergie atât a ceea ce înseamnă creșterea prețurilor la gaze naturale la un nivel istoric, cât și cu o problemă a asigurării gazelor naturale la toți consumatorii în această iarnă.  Considerăm că e necesară o abordare inteligentă pentru a trece cu bine această iarnă și a pregăti sistemul pentru anii viitori.”

În cadrul evenimentului se vor discuta următoarele subiecte:

  • Evoluția prețului gazelor naturale în România și Europa;
  • Aprovizionarea cu gaze naturale în iarna 2021-2022;
  • Măsuri de sprijin pentru consumatori;
  • Cine și când trebuie să intervină în controlul prețului;
  • Tendințe ale prețului gazelor naturale;
  • Cum folosim hidrogenul în interesul României;
  • Evoluția producției de gaze naturale în România;
  • Perspectiva evoluției prețului gazelor după demararea exploatării în Marea Neagră;
  • Extinderea reţelei de distribuţie a gazelor;
  • Cum folosim BRUA în avantajul României?
  • Adoptarea taxonomiei pentru gazele naturale;
  • PNRR, Fondul de modernizare şi Fondurile Structurale 2021-2027: trei surse importante de finanțare din fonduri europene a proiectelor din energie;
  • România și tranziția către o energie curată, fără emisii – tranziția energetică – oportunitate economică;
  • Green Deal – o realitate care generează oportunități și implică riscuri.

Speakerii evenimentului sunt: George – Sergiu NICULESCU, Secretar de stat la Ministerul Energiei, István-Loránt ANTAL, Preşedintele Comisiei pentru energie, infrastructură energetică și resurse minerale din Senat,  Zoltan NAGY-BEGE, Vicepreședintele Autorității Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Aristotel Marius JUDE, Director General al Romgaz, Cătălin STANCU, Associated Senior Expert la Horvath & Partners, Cătălin NIȚĂ, Director Executiv al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), Corneliu BODEA, CEO Adrem și Președinte al Asociatiei Centrul Român al Energiei, Iuliana PĂNESCU, Head of Treasury la Premier Energy, Septimiu STOICA, Președinte AGA la Bursa Română de Mărfuri, Aura SĂBĂDUȘ, Expert prețuri gaze la ICIS Londra, Flavius DORDEA, Vicepreședintele Asociației Energia Inteligentă, Ioan IORDACHE, Membru al Asociației Energia Inteligentă și director Executiv al Asociației pentru energia hidrogenului din România.

Evenimentul va fi moderat de: Dumitru CHISĂLIȚĂ, Președinte, Asociația Energia Inteligentă, și Adina ARDELEANU, Membru Fondator Financial Intelligence.

Participanții se pot înscrie gratuit la următorul link: https://financialintelligence.ro/forumul-gazelor-naturale-2021/ și pot transmite întrebări speakerilor încă de la înscriere. Primim întrebările participanților și în timpul evenimentului, în comentarii la video, prin intermediul paginii de Facebook Financial Intelligence.

Le mulțumim partenerilor pentru că au făcut posibilă desfășurarea evenimentului!

Parteneri: Federația Patronală Petrol și Gaze (FPPG), Horvath, Transgaz, Romgaz, CIS GAZ, OMV Petrom, Adrem, Centrul Român al Energiei (CRE), Premier Energy, Bursa Română de Mărfuri (BRM), Asociația Furnizorilor de Energie din România (AFEER), Conef-Gaz

Parteneri instituționali: Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), ICSS, Camera de Comerț Româno-Britanică (BRCC)

Parteneri media: Agerpres, România Durabilă, Economistul, Club Economic, InvesTenergy, Focus Energetic, The Diplomat Bucharest, FinZoom.ro, Revista Cariere, New Money, BiziLive TV.

Producție video: Boof Media.

Mai multe detalii despre eveniment puteți găsi aici.

***

DESPRE FINANCIAL INTELLIGENCE

La peste 3 ani de la lansare, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro a înregistrat un trafic de 9,7 milioane de afișări și 4,1 milioane de utilizatori unici.

În 2021 www.financialintelligence.ro a înregistrat, în medie, 268.000 afișări/lună și 109.000 de utilizatori unici/lună, potrivit Google Analytics.

51,7% din publicul Financial Intelligence este format din femei, iar 48,3% sunt bărbați. 26,7% dintre cititori au între 25 și 34 de ani, 25,96% au vârste cuprinse între 35 și 44 de ani, iar încă 18% dintre aceștia sunt persoane cu vârste cuprinse între 45-54 de ani.

Evenimentele FINANCIAL INTELLIGENCE sunt locul de întâlnire pentru investitori din România şi nu numai. Acestea au atras, până acum, în jur de 280.000 de participanți – audiență, atât în mediul offline cât și online, reprezentarea fiind la nivel de miniștri, oficiali de stat, politicieni, investitori, oameni de business și top management de companii.

Financial Intelligence a fost pionier, precum și inovator în domeniul evenimentelor digitale și hibrid. Ne-am adaptat rapid modelul de business pentru a ajuta în aceste momente dificile generate de pandemie.

Lansată în septembrie 2018, platforma de știri economice și analize financiare Financialintelligence.ro s-a remarcat de la bun început în peisajul media economic, dar și pe piața evenimentelor de business, în sectoare de interes strategic, precum energia, piața de capital, banking sau cibersecurity.

DESPRE ASOCIAȚIA ENERGIA INTELIGENTĂ – asociația celor care consumă sau produc energie

Asociația Energia Inteligentă (AEI) reunește profesioniști din domeniul gazelor naturale, hidrogenului, energiei electrice și eficienței energetice. Membrii săi militează pentru un preț corect al gazelor și pentru creșterea transparenței în piața de energie din România.

AEI este o organizație non-profit al cărui scop principal este acela de a contribui la o mai bună informare a consumatorilor casnici și non-casnici de gaze și energie pentru ca aceștia să poată fi mai bine pregătiți pentru negocierea contractelor de achiziție și pentru a putea înțelege corect facturile pe care le plătesc.

AEI este și va rămâne un partener de dialog pentru toți participanții la piață, fie că sunt furnizori, producători, operatori, proiectanți, constructori, instituții, reglementatori, ministere, politicieni, angajați din sistem sau reprezentanți ai mass-media.





















RELATED ARTICLES