spot_img
AcasăComunicateLiberty Steel, cumpărătorul ArcelorMittal Galați, își consolidează poziția de lider pe piața...


Liberty Steel, cumpărătorul ArcelorMittal Galați, își consolidează poziția de lider pe piața de sârmă din S.U.A. prin achiziția Johnstown

 

11 iunie, 2019 – Liberty Steel, companie deținută de Sanjeev Gupta, parte a gigantului mondial GFG Alliance, și-a extins astăzi prezența pe piața americană a produselor din oțel odată cu achiziționarea Johnstown Wire Technologies (JWT) din Johnstown, Pennsylvania, cel mai mare producător de carbon și aliaj de sârmă din America de Nord.

Achiziția de la firma de investiții private Aterian Investment Partners a fost finanțată prin fonduri de capital de grup și  împrumuturi de la PNC Business Credit și îi oferă companiei Liberty o capacitate importantă de a produce o gamă de produse din carbon și aliaje de sârmă de înaltă calitate pentru mai multe piețe, printre care infrastructura, industria auto, furnizorii de utilități și sectorul de consum.

Fabrica din Johnstown cu un randament crescut de producție și cu un efectiv de 250 de angajați, va întregi operațiunile de topire și laminare pe care Liberty le deține în Georgetown, Carolina de Sud și Peoria, Illinois. Împreună cu uzina de procesare a deșeurilor metalice din Tampa, Florida, va cuprinde întregul lanț valoric al pieței oțelului din S.U.A..

Anunțul de astăzi marchează un alt pas important al Liberty pentru îndeplinirea obiectivului său de a deveni rapid un lider de piață în sectorul sârmei din SUA.

Spațiul pe care este amplasată uzina Johnstown are o suprafață de 60.000 de metri pătrați, o istorie de peste 100 de ani de înalte standarde în producția de oțel, și un jucător cheie aflat în top 3 companii cu capacitate de producție capabile să ofere materia primă necesară pentru  modernizarea infrastructurii îmbătrânite a Statelor Unite ale Americii – CHQ, electro-galvanizat, aluminizat și fire de sârmă. JWT deține în prezent poziția de lider de piață în sectoarele de electro-galvanizare și aluminizare.

Liberty Steel capitaliză pe nevoia SUA de a moderniza rețelele de infrastructură și electricitate, ceea ce va duce la o creștere a cererii pentru produsele din oțel, cum sunt cablurile de sprijin, parapeții pentru poduri și stâlpii de înaltă tensiune, ceea ce va avea un impact semnificativ în evoluția JWT.

Întrucât peste jumătate din producția JWT este vândută pe piața transporturilor, Liberty își dorește, de asemenea, să valorifice creșterea continuă a producției de vehicule din S.U.A. Este cel de-al treilea producător de sârmă CHQ din S.U.A, care este utilizată în produse pentru automobile, cum sunt șuruburile blocului motor și saboții de frână nituiți.

Achiziția va contribui în mod substanțial la capacitatea Liberty de a respecta specificațiile „Made in America” necesare pentru infrastructura publică și contractele de utilități.

Grant Quasha, Director de investiții al GFG în America de Nord, a declarat: „Acesta este un alt pas foarte important pentru a ne atinge obiectivele ambițioase în SUA. JWT este o afacere profitabilă, cu forță de muncă înalt calificată și cu o remarcabilă experiență în industrie, așa că așteptăm cu nerăbdare să primim această companie în familia GFG S.U.A. și să o ajutăm să construiască un viitor mai puternic”.

Jack Miller, președinte și director general al Johnstown Wire Technologies, a susținut: „Suntem încântați să ne alăturăm familiei GFG și vedem acest lucru ca pe o oportunitate extraordinară de a ne întări poziția de lider în producția de sârmă de oțel din America de Nord„.

Sanjeev Gupta, președinte executiv al grupului GFG a declarat: „Este o mare plăcere să le urăm bun venit în familia noastră celor 250 de colegi. Integrarea în amonte și în aval cu fabricarea de produse cu valoare adăugată reprezintă o parte importantă a strategiei noastre în domeniul oțelului din SUA. Adăugarea noii facilități specializate din Johnstown consolidează în continuare grupul de fabrici existente la Georgetown și Peoria”.

Liberty a intrat pe piața din S.U.A. în 2017 prin achiziționarea fabricii deținute de ArcelorMittal din Georgetown, urmată de achiziționarea în 2018 a Keystone Consolidated Industries, inclusiv fabrica  principală din Peoria.

DESPRE GFG ALLIANCE:

GFG Alliance are sediul central la Londra și este un grup internațional de companii fondate și conduse de familia britanică Gupta. GFG Alliance are o cifră de afaceri anuală de peste $15 miliarde de dolari și 15,000 de angajați. Grupul are mai multe linii de business în industrii precum energie, metalurgie, inginerie, resurse naturale și servicii financiare, toate unite de o strategie de business comună. GFG Alliance este formată din Liberty – o companie care oferă servicii în zona industrială și metalurgică – SIMEC – o companie care oferă servicii de infrastructură – Wyelands – servicii financiare și bancare – JAHAMA – divizia de real estate a grupului – și fundația GFG care are ca obiectiv crearea și retenția de talente în zona de industrie și inginerie. Achiziția activelor ArcellorMittal din Europa va crește forța de muncă a companiei la aproximativ 30,000 de angajați și la o cifră de afaceri de peste $20 de miliarde de dolari. Detalii pe www.gfgalliance.com

 

JOHNSTOWN WIRE TECHNOLOGIES

Johnstown Wire Technologies (JWT), inițial o filială a Bethlehem Steel Corp, are cea mai diversificată gamă de CHQ de înaltă calitate, precum și sârme și tije galvanizate electric din industria siderurgică. Procesele de fabricație ale companiei includ curățarea și aplicarea de acid clorhidric, trefilare, galvanizare prin electroliză, aluminare și recoacere de bobine continue. Principalii săi clienți sunt  din sectoarele de transport și construcții, dar compania furnizează produse și pentru alte industrii, inclusiv mașinării, bunuri de capital, energie/curent electric și produse de consum. Uzina, care a fost deschisă în 1911, are acum o bază de clienți la nivel mondial.
RELATED ARTICLES