spot_img
AcasăComunicatePwC Romania si D&B David si Baias au format prima serie de...


PwC Romania si D&B David si Baias au format prima serie de responsabili cu protectia datelor cu caracter personal autorizati din Romania

Prima generatie de responsabili cu protectia datelor cu caracter personal, data protection officer, a sustinut examenul de absolvire in data de 19 octombrie la Bucuresti in fata comisiei de examinare. Acestia au finalizat programul de formare profesionala organizat PwC Romania impreuna cu societatea de avocatura D&B David si Baias, cu sprijinul Academiei PwC.

 

A doua generatie este programata vineri, 9 noiembrie 2018, pentru examenul de absolvire in urma caruia participantii vor dobandi certificate de absolvire emise de Ministerului Muncii si Justitiei Sociale si de Ministerului Educatiei Nationale.

 

Cursul a fost sustinut de formatori cu experienta in aplicarea practica a principiilor Regulamentului privind protectia datelor cu caracter personal (GDPR) si de experti in securitate cibernetica. Materialele prezentate in cadrul cursului imbina pregatirea teoretica cu cea practica si ating atat aspecte de natura juridica, cat si tehnica.

 

De-a lungul celor doua sesiuni de pregatire care au avut loc pana la acest moment participantii au fost ajutati sa inteleaga notiunile si principiile cu care opereaza Regulamentul General de Protectie a Datelor. Un accent deosebit a fost pus pe latura practica a activitatii specifice unui responsabil cu protectia datelor.

 

„Iata-ne la finalul celei de-a doua sesiuni a cursului si in fata perspectivei de a organiza lunar cate o astfel de sesiune. Succesul de pana acum se datoreaza modului pragmatic si aprofundat in care am inteles sa abordam formarea participantilor. Am acordat prioritate situatiilor practice asociate pozitiei de DPO si am impartasit din experienta noastra acumulata in cele peste 50 de proiecte legate de implementarea prevederilor Regulamentului General de Protectie a Datelor”, a declarat Manuela Guia, Partener, Liderul echipei dedicate domeniului protectiei datelor cu caracter personal din cadrul D&B David si Baias.

 

„Suntem incantati ca putem vorbi deja de doua generatii de cursanti pregatiti de catre echipele noastre de specialisti. Pozitia de responsabil cu protectia datelor cu caracter personal are atat valente tehnice cat si de cunoastere si aplicare a legislatiei in acest domeniu. Acesta este motivul pentru care viitorii specialisti in acest domeniu vor fi un element deosebit de important in orice organizatie. Daca ar fi sa numesc o caracteristica a viitorului DPO, aceea ar fi abilitatea de a lucra cu concepte tehnice si juridice, in acelasi timp, dar si sa reuseasca implementarea unor proceduri din ambele domenii astfel incat informatiile cu care lucreaza organizatiile sa fie in permanenta siguranta” a declarat Mircea Bozga, Partener, Liderul departamentului de Risk Assurance, PwC Romania.

 

Cursul a fost sustinut, din partea D&B David si Baias, de catre Catalina Ilie si Daniel Vinerean, avocati seniori, specializati in domeniul protectiei datelor cu caracter personal.  Sectiunea tehnica a cursului a fost predata de Robert Stoicescu, Senior Manager, PwC Romania si Alin Raicu, Manager, PwC Romania, amandoi specializati in securitate informatica.

 

PwC Romania a programat urmatoarea sesiune a cursului pentru data de 19 noiembrie 2018.  Absolventii vor primi in urma cursului certificate de absolvire emise de Ministerul Muncii si Justitiei Sociale si a Ministerului Educatiei Nationale.

 

Mai multe detalii privind cursul de responsabil cu protectia datelor organizat de PwC Romania si D&B David si Baias sunt disponibile in sectiunea de aici a Academiei PwC.

 

 

 

Despre D&B David si Baias

D&B David si Baias este societatea de avocatura afiliata PwC in Romania si este parte din reteaua internationala PwC Legal, care cuprinde 3000 de avocati in 90 de tari. Echipa D&B David ssi Baias este alcatuita din 50 de avocati (dintre care 4 parteneri) si acorda consultanta si asistenta juridica societatilor locale si multinationale in domenii precum: fuziuni, achizitii si restructurari, societati comerciale si grupuri de societati, proprietati imobiliare, concurenta si ajutoare de stat, servicii financiare si piete de capital, relatii de munca si resurse umane, proprietate intelectuala, protectia consumatorului si a datelor cu caracter personal, litigii fiscale si comerciale.

Mai multe informatii pe www.david-baias.ro.

 

 

Despre PwC

Scopul PwC este de a construi incredere in sanul societatii si de a contribui la rezolvarea unor probleme importante. Firmele din reteaua PwC ajuta organizatiile si indivizii sa creeze valoarea adaugata de care au nevoie. Suntem o retea de firme prezenta in 158 de tari cu mai mult de 236.000 de specialisti dedicati oferirii de servicii de calitate de audit, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri. Spuneti-ne care sunt lucrurile importante pentru dumneavoastra si descoperiti mai multe informatii despre noi vizitand site-ul www.pwc.ro.

 

© 2018 PwC. Toate drepturile rezervate.

 

PwC se refera la reteaua de firme PwC si/sau la una dintre firmele membre, fiecare dintre acestea fiind o entitate juridica.RELATED ARTICLES