spot_img
AcasăComunicateStocarea energiei – cea mai mare provocare a sistemului energetic in anii...


Stocarea energiei – cea mai mare provocare a sistemului energetic in anii urmatori

14 aprilie 2022, Bucuresti, Hotel Marshal Garden, ora 10:00

Pentru a sprijini tranzitia catre un sector al aprovizionarii cu energie cu emisii reduse de carbon, UE a stabilit tinte privind ponderea energiei din surse regenerabile in consumul final de energie, și anume 32% pana in anul 2030. Directiva UE privind energia din surse regenerabile impune de asemenea statelor membre sa dezvolte instalatii de stocare pentru a stabiliza sistemul electroenergetic pe masura ce acesta primește mai multa energie din surse regenerabile.

Potrivit estimarilor Comisiei Europene, pentru a-și atinge obiectivele climatice pentru anul 2050, ar putea fi necesar ca UE sa iși majoreze de pana la șase ori capacitatea de stocare a energiei.

In cadrul conferintei vom aborda toate formele actuale de stocare a energiei, necesarul de investitii la nivel national, legislatia pentru stimularea investitiilor precum si barierele existente in dezvoltarea realizarii stocarii.

Sunt invitati ca participanti autoritatile din domeniu, principalele companii specializate in tehnologii de stocare, producatorii de energie si gaze.

Pentru inscrieri:

Alexandru Moldovan / Redactor sef Energy-Center.ro

e-mail: redactia@energy-center.ro

Tel: 0746164127













RELATED ARTICLES