spot_img
AcasăComunicateStudiu IRES: 80% dintre românii care folosesc aplicații mobile de transport urban...


Studiu IRES: 80% dintre românii care folosesc aplicații mobile de transport urban consideră că ar găsi mai greu mașini prin metode tradiționale

  • Peste 2,5 milioane de români folosesc aplicaţii de transport urban
  • Un milion de români comandă mașini prin aplicația Clever

 

 

27 februarie 2019, București – Digitalizarea și modernizarea transportului în regim de taxi au crescut utilizarea aplicațiilor mobile de transport urban. În prezent, peste 2,5 milioane de români folosesc astfel de aplicații, iar 4 din 5 cred că le-ar fi greu să găsească o mașină atunci când au nevoie în lipsa unei astfel de aplicații mobile, în timp ce 98% le consideră foarte utile, arată cel mai recent studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), cu susținerea Clever. Principalele avantaje pentru care utilizatorii chestionați consideră utile aplicațiile mobile sunt: eficiența, rapiditatea, siguranța, calitatea serviciilor și evaluarea comportamentului șoferului.

 

„Clever susține nevoia modernizării cadrului legislativ actual, prin adaptarea sa la nevoile pieței, la tendințele actuale de consum. În Parlament, există deja o propunere de a îmbunătăți legislația în domeniul transportului, inclusiv prin integrarea aplicațiilor agregatoare și prin reglementarea serviciilor de transport alternativ”, spune Andrei Frunză, CEO Clever.

 

Rezultatele studiului IRES vin în completarea studiului MKOR Consulting realizat în perioada iunie-iulie 2018, care confirmă faptul că aplicațiile mobile reprezintă metoda preferată de locuitorii marilor orașe din România pentru a comanda un taxi. Conform studiului MKOR Consulting, 76% dintre românii care aleg să se deplaseze cu taxiul apelează la aplicațiile de mobilitate urbană. Interesul românilor pentru aplicațiile mobile de transport este demonstrat și de frecvența cu care aceștia aleg să comande o mașină prin intermediul unei astfel de aplicații. Astfel, 43% dintre locuitorii marilor orașe din România comandă o mașină prin aplicații mobile de câteva ori pe lună, 31% de câteva ori pe săptămână și 11% zilnic.

 

Clever este cea mai cunoscută aplicație de mobilitate de tip agregator, cu peste 1 milion de utilizatori și peste 3,5 milioane de comenzi lunare.

Studiul IRES a fost realizat în luna februarie 2019 și aplicat pe un eșantion reprezentativ din principalele 6 orașe din țară (București-Ilfov, Brașov, Timișoara, Cluj-Napoca, Constanța și Iași).

 

 

 

Despre CLEVER

Aplicația Clever Taxi a fost fondată în 2010 și este prima aplicație de e-hailling din România care permite atât plata cash a cursei, cât și plata direct din aplicație, prin card bancar. Cu peste 1 milion de utilizatori și peste 30.000 de șoferi înregistrați, Clever Taxi a revoluționat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 60 de angajați și este prezentă în peste 20 de orașe din România.

În luna iunie 2017, business-ul Clever Taxi a fost achizitionat  de grupul Intelligent Apps, înființat în 2009, parte a companiei Daimler Mobility Services. Din același grup fac parte aplicațiile Mytaxi (disponibilă în 9 țări din Europa) și Beat (activă în Grecia, Peru, Chile și Columbia). Intelligent Apps are 16 milioane de utilizatori în 14 țări și 100 de orașe, fiind cea mai mare aplicație de mobilitate urbană din Europa.

Mai multe informații și kitul de presă complet sunt disponibile pe www.clevertaxi.com.
RELATED ARTICLES