spot_img
AcasăInternaționalAcțiunile Apple au atins un nou record după ce compania a raportat...


Acțiunile Apple au atins un nou record după ce compania a raportat rezultate trimestriale peste așteptări

Compania Apple a raportat rezultate peste așteptări pentru trimestrul al treilea al anului fiscal în curs, astfel că acțiunile sale au crescut cu 6% până la nivelul record de 159,10 dolari, ceea ce a dus capitalizarea sa bursieră la peste 829 miliarde de dolari, informează Reuters.

În trimestrul aprilie-iunie, care în mod tradițional este unul mai slab pentru Apple deoarece piața așteaptă lansarea unui nou iPhone în septembrie, gigantul IT a realizat un profit net de 8,717 miliarde de dolari, cu 12% mai mult decât în perioada similară a anului trecut, precum și o cifră de afaceri de 45,408 miliarde de dolari, cu 7% peste rezultatul înregistrat în perioada similară a anului trecut.

O bună parte din cifra de afaceri a companiei a provenit de pe urma vânzărilor de telefoane iPhone, care cu 41,03 de milioane de unități vândute în ultimul trimestru, peste estimările analiștilor, au generat o cifră de afaceri de 24,846 miliarde de dolari. La acestea s-au adăugat, vânzările peste așteptări de tablete iPad, în valoarea de 4,9 miliarde de dolari, precum și creșterea cu 21,6% a veniturilor din servicii până la 7,266 miliarde de dolari.

Directorul general de la Apple, Tim Cook a subliniat că Apple a înregistrat „al treilea trimestru consecutiv de creștere accelerată”, adăugând că veniturile din servicii au înregistrat un record trimestrial. „Am raportat creșteri în termeni de unități și venituri pentru toate categoriile de produs în trimestrul care s-a încheiat în luna iunie, ceea ce a dus la creștere cu 17% a profitului pe acțiune”, a subliniat directorul financiar de la Apple, Luca Maestri.

Apple ar urma să lanseze în luna septembrie un nou smartphone care, potrivit analiștilor, va fi echipat cu ecran OLED și încărcare wireless și se va comercializa pentru aproximativ 1.000 de dolari. Compania estimează că în trimestrul iulie-septembrie 2017 va înregistra venituri cuprinse între 49 și 52 de miliarde de dolari, în timp ce analiștii intervievați de Thomson Reuters se așteaptă în medie la o cifră de afaceri de 49,21 miliarde de dolari. Rezultatele Apple pentru cel de al patrulea trimestru al exercițiului său fiscal includ și vânzările realizate în primul weekend de la lansarea celui mai nou iPhone.


RELATED ARTICLES