spot_img
AcasăInternaționalBitcoin atinge un nivel record, depăşind pragul de 6.000 de dolari


Bitcoin atinge un nivel record, depăşind pragul de 6.000 de dolari

Aprecierea monedei virtuale Bitcoin pare a nu cunoaște limite, după ce a trecut de pragul de 6.000 dolari pe unitate, iar valoarea totală a monezilor create până în prezent a trecut de 100 miliarde dolari. Avansul este explicat de interesul investitorilor care văd în Bitcoin un plasament deosebit de rentabil.

Bitcoin a câştigat în valoare peste 500% de la începutul acestui an, mai mult decât orice alt bun tranzacţionat pe pieţele internaţionale de capital. Cu toate acestea, moneda virtuală s-a dovedit a fi extrem de volatilă, atingând creşteri şi de 26% şi pierderi de până la 16%, într-o singură zi de tranzacţionare.

Vineri, Bitcoin a înrgistrat o creştere de 4,7% pe platforma BitStamp, atingând valoarea record de 6,000.10 $ pe unitate. Această monedă este mult mai rară decât realizează majoritatea lumii. Numărul bitcoinurilor aflat în existenţă nu depăşeşte 21 de milioane. Creşterea spectaculoasă din ultima perioadă este pusă de analişti pe seama unui cumul de factori. Charles Hayter, co-fondatorul site-ului de analiză a monezilor virtuale Cryptocompare din Londra a afirmat că speranţa ca Beijingul să-şi îmblânzească poziţia faţă de aceste monezi a ajutat poziţia Bitcoin.

„În contextul în care temerile Chinei se risipesc, preţul este împins de cererea tot mai mare şi de numărul cumpărătorilor ce intră pe această piaţă”, a explicat acesta. În decursul acestei veri, China a interzis practica de creştere a capitalului prin oferte iniţiale de monezi. în acelaşi timp a ordonat închiderea pieţelor de tranzacţionare a monezilor digitale.

Însă mulţi jucători de pe aceste pieţe consideră că aceste interdicţii impuse de China sunt temporare. „China nu va dori să fie lăsată pe dinafara pieţelor de monezi digitale şi nici a dezvoltării de aplicaţii de tip blockchai”, a afirmat Jason English, vice-preşedinte la Protocol Marketing. „Aproape 60% din procesul de minig pentru bicoin are loc în China, şi din acest motiv, multe din investiţiile majore în proiecte de tip OIM au venit din partea deţinătorilor de monezi virtuale din China, fie direct fie indirect”, a adăugat acesta.

 RELATED ARTICLES