spot_img
AcasăComunicateBVBescu Retail Pulse Chart – martie 2023


BVBescu Retail Pulse Chart – martie 2023

 – indicatorul arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate –

  • Teraplast S.A. se reintoarce pe prima pozitie a BVBescu Retail Pulse Chart

Teraplast S.A. redevine in luna martie cea mai populara societate listata la Bursa de Valori Bucuresti in randul investitorilor individuali.

Societatea revine pe prima pozitie a clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart dupa 2 trimestre in care a ocupat locurile locurile 4, respectiv 3. Teraplast S.A. a atras voturile a 57% dintre participantii la chestionar.

Banca Transilvania a coborat pe locul 2, la mica diferenta de primul loc (56%), in timp ce pe locul 3 a urcat Nuclearelectrica S.A., care a atras interesul a 50% dintre investitorii de retail.

Daca in luna noiembrie, OMV Petrom se afla la un pas de prima pozitie, societatea coboara in luna martie pe pozitia a 4-a. BRD Societe Generale S.A. urca 4 pozitii pana pe locul 5, in timp ce Medlife S.A. si AROBS Transilvania Sotfware S.A. patrund in Top 10 pe locurile 6 si 8, dupa un avans de 6, respectiv 7 pozitii. Romgaz S.A. isi pastreaza locul 7, in timp ce Fondul Proprietatea si One United Properties S.A. incheie primele 10 pozitii. Norofert S.A. si Purcari Wineries PLC parasesc din Top 10, cea din urma pierzand 11 pozitii, dupa ce a ocupat locul 4 in urma cu 3 luni.

Clasamentul a fost realizat in luna februarie 2023 de platforma financiara BVBescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe anul 2022 si cum investim„, care are loc pe data de 2 martie 2023.

Societatile din energie confirma anul bun pe care l-au avut

In ceea ce priveste schimbarile din Top 20, cele mai notabile sunt urcarea de 7 locuri pana pe locul 13 pentru Electrica S.A., in timp ce Conpet S.A. si Transelectrica reintra in Top 20. De altfel, partea superioara a clasamentului este dominata de societatile din energie, 7 dintre acestea aflandu-se in Top 20.

Care sunt cele mai importante schimbari in clasament

Cemacon S.A. are cea mai importanta crestere a interesului numarului de investitori fata de editia precedenta, urcand 20 de pozitii pana pe locul 38. Alte urcari importante in aceasta editie a clasamentului avem din partea Oil Terminal S.A. (+19 pozitii pana pe locul 50), IAR Brasov S.A. (+15 pozitii pana pe locul 41), Chromosome Dynamics S.A. si Impact Developer & Contractor S.A. (+11 pozitii pana pe locurile 44, respectiv 46), Aerostar S.A. (+10 pozitii pana pe locul 52) si Appraisal & Valution (+11 pozitii pana pe locul 63).

De cealalta parte, ABN Systems International S.A. inregistreaza cea mai mare coborare din Top 50 (-16 locuri pana pe 49), in timp ce Holde Agri Invest S.A. coboara 13 locuri pana pe pozitia 36 si iar Purcari Wineries PLC pierde 11 pozitii pana pe locul 15.

Alte coborari importante avem din partea Roca Industries (-12 pozitii pana pe locul 51), Adiss S.A. (-17 pozitii pana pe locul 60), Raiko Transilvania S.A. (-15 pozitii pana pe locul 65), Sipex Company (-21 pozitii pana pe locul 68) si Compa S.A. (-12 pozitii pana pe locul 76).

Societatile clasate sub pozitia 50 la aceasta editie au atras interesul a mai putin de 10% dintre investitori. Nici o comapanie noua nu patrunde in clasament, nici o listare noua neavand loc in ultimele 3 luni.

Revine usor atentia asupra piete AeRO

Daca in urma cu doua editii, 14 societati listate pe Piata AeRO se regaseau printre primele 50 de pozitii ale BVBescu Retail Pulse Chart, 19 de societati listate pe Piata AeRO se afla in acest moment Top 40, cu 3 mai mult decat la editia din luna noiembrie. O singura companie, Arobs Transilvania Software S.A., se afla in Top 10. Alte 2 societati listate pe piata secundara – Norofert S.A. si Agroland Business Systems S.A. – se regasesc in Top 20. Safetech Innovations S.A., care s-a transferat de curand din Piata AeRO se afla si ea intre primele 20 de pozitii. Agroland Business Systems S.A., Simtel Team, IHunt Technologies Import – Export S.A., DN Agrar S.A., Arctic Stream S.A., Life is Hard S.A., MAM Bricolaj S.A., Agroland Agribusiness S.A., 2Performant Network S.A., Grup Serban Holding S.A., Holde Agri Invest S.A., Softbinator Technologies S.A. se numara si ele printre societatile incluse in Top 40.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna martie 2023:

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 3 ^ TRP – Teraplast S.A. Industrie
2 1 v TLV – Banca Transilvania Banci/Financiar
3 5 ^ SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
4 2 v SNP – OMV Petrom S.A. Energie
5 9 ^ BRD – BRD Societe Generale Banci/Financiar
6 12 ^ M – Medlife S.A. Sanatate
7 7 = SNG – Romgaz S.A. Energie
8 15 ^ AROBS – Arobs Transilvania Software Servicii / IT
9 6 v FP – Fondul Proprietatea Financiar
10 8 v ONE – One United Properties S.A. Imobiliare

 

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti pe anul 2022 au fost subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 2 martie 2023 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„.

Evenimentul The Power Table a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bucuresti Business (Parteneri media).













RELATED ARTICLES