spot_img
AcasăComunicateCampionii Industriei Smart City din România


Campionii Industriei Smart City din România

Pe 31 martie 2022, Asociația Română pentru Smart City a organizat cea de-a VI-a ediție a Galei Smart City Industry Awards, cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România, devenit deja tradiție. Peste 400 dintre cei mai importanți decidenți ai industriei s-au reunit la Palatul Parlamentului unde au avut loc o conferință, gala de premiere și o expoziție dedicată transformării digitale.

Ediția a VI-a a galei a fost organizată sub Înaltul Patronaj al Ministerului Apărării Naționale și Sub Patronajul Academic al Universității Politehnica București. Conferința ”Diplomația Orașelor, de la Soft Power la Smart City”, moderată de istoricul Adrian Cioroianu a fost dedicată păcii, diplomației și rezilienței comunităților și a fost deschisă de mesajul adresat de Secretarul General Adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană: „România nu a fost probabil niciodată, în istoria noastră modernă, atât de relevantă strategic cum este acum. Acum 18 ani aderam la NATO. O să fim în continuare cheie şi ancoră în NATO şi în Uniunea Europeană, dar avem o obligaţie să investim ca această relevanţă strategică să se transfere şi în relevanţă geoeconomică, dezvoltare şi prosperitate, iar oraşele inteligente, localităţile, comunităţile care sunt dinamice şi care îşi înţeleg şi vulnerabilităţile, dar şi potenţialul sunt cheia acestui succes”.

Mesajele privind temele conferinței au fost transmise de domnul Vasile Dîncu, Ministrul Apărării Naționale, domnul Victor Negrescu, Europarlamentar domnul László Borbély, Consilier de Stat, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, Guvernul României, doamna Janina Sitaru, Secretar de Stat, Ministerul Afacerilor Externe, domnul Dragoș Preda, Director General, Radiocom, domnul Corneliu Bodea, Președinte al Centrului Român al Energiei, iar concluziile dezbaterilor au fost adresate de domnul Eduard Dumitrașcu, Președintele Asociației Române pentru Smart City.

Temele abordate au vizat printre altele diplomația orașelor, Safe City în context Smart City, viziunea, strategia și prioritățile NATO, războiul cibernetic și tulburările sociale, Smart City în context regional, amenințările hibride pentru spațiile urbane și rolul rezilienței comunitare.

Reziliența urbană, capacitatea orașelor noastre de a răspunde provocări a fost subliniată de Ministrul Apărării Naționale: “Un oraș smart nu înseamnă doar un oraș conectat la infrastructură digitală și la facilități bazate pe artificial intelligence, ci înseamnă un oraș care își conectează întreg țesutul uman la o cultură de securitate și de reziliență care să le permită oamenilor, dar și tuturor componentelor funcționale ale sale să facă față șocurilor de diverse tipuri”, a declarat Vasile Dâncu, Ministrul Apărării, prezent la conferința desfășurată în deschiderea galei.

“Eu cred că trebuie să ne uităm la această industrie, cea de Smart City, cu și mai multă atenție, în logica: tehnologie – comunitate. Și în acest sens, responsabilitatea companiilor va fi să transpună această tehnologie în proiecte utile, în timp ce responsabilitatea autorităților locale va fi să gândească strategii și să stabilească obiective, nu doar în ideea de a atrage bani, ci de a pune în aplicare proiecte care să aducă plus valoare“, a transmis Eduard Dumitrașcu, președintele Asociației Române pentru Smart City.

Ceremonia de decernare a premiilor industriei Smart City a urmat conferinței.

Lista completă a câștigătorilor, precum și descrierea proiectelor, poate fi vizualizată pe scia.ro.

Campionii Industriei Smart City

  1. Best Smart City Project – Cel mai bun proiect Smart City – Primăria Municipiului Brașov;
  2. Mayor of the Year – Primarul Anului – Constantin Toma, Primarul Municipiului Buzău;
  3. City Manager of the Year – Marian Panait, Administrator Public, Primăria Sinaia;
  4. Partner of the Year – Partenerul Anului – Primăria Sectorului 4;
  5. Smart Environment – Octavian Berceanu – Premiu pentru activitatea continuă depusă pentru protejarea mediului;
  6. Smart Citizen pentru proiectul: eSector6, Primăria Sectorului 6;
  7. Smart Living pentru proiectul: Regenerare Urbană – Îmbunătățirea mediului urban în zona Tomis Nord-Henri Coandă, în zona Inel II și în zona Delfinariu – Faleza Nord – Primăria Municipiului Constanța și Banca Mondială;
  8. Best Smart Village Project – Cel mai bun proiect smart village – Primăria Comunei Sadu;
  9. Smart Environment pentru proiectul: Snagov Green & Clean, Primăria Comunei Snagov;
  10. Smart Governance pentru proiectul: Smart City IS ON (Smart City Iași cONcept) – Primăria Municipiului Iași;
  11. Smart Mobility pentru proiectul: Sistem integrat de transport public ecologic în Municipiul Suceava, Primăria Municipiului Suceava;
  12. Most active member – Consiliul Județean Ilfov;

Ediția din acest an a adus recunoaștere acelor persoane, instituții, companii care au reușit să se adapteze contextului actual, să digitalizeze, să implice cetățenii în rezolvarea problemelor și în actul administrativ, să implementeze tehnologii inovatoare și soluții pentru a ajuta comunitățile să treacă mai ușor aceste vremuri dificile. Și mai ales celor care au reușit să aducă reConectarea.

Asociația Română pentru Smart City​, lider al Industriei de Smart City din România, cu peste 280 de membri și parteneri, crede cu tărie în capacitățile de dezvoltare inteligentă a comunităților noastre.

Partenerii Galei Smart City Industry Awards

Platinum partners: Network One Distribution, Urban Scope, Lenovo

Strategic Partnes: Dell Technologies

Gold Partnes: Swarco, Telelink, Anadolu Automobil Rom, Radiocom, BMF Grup

Silver Pastners: Wisebeam, TNT Computers, eGovernment Solution

Bronze Partners: Neotech, Tud Group, 40 Management, Aruba

Visual Partner: Samsung

Curatori ai Galei SCIA 6

Go Tech World, Institutul Pentru Îmbătrânire Activă, BSDA, Institutul Pentru Libertate și Democrație, AAPRO – Asociația Administratorilor Publici din România, BREC – Bucharest Real Estate Club.

Parteneri instituționali:  Universitatea Politehnică București, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, Universitatea Ecologică din București, British Romanian Chamber of Commerce, Agenția Pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Confederația Sindicală Națională Meridian, EOS Digital Academy, Asociația Energia Inteligentă, Nature Talks, ICI București.

Parteneri media ai evenimentului: Metropola TV, Radio România, Ziarul News, Agerpres, Bursa, Revista Cariere, The Diplomat Bucharest, Business Mark, Phoenix Media, Digitalio, Jurnalul de Afaceri, Business Review, Economistul, Privesc.eu, România Durabilă, Klarmedia, Club Economic, Opinia Buzău, Jurnalul de Argeș, ultima-ora.ro, financialintelligence.ro, infoiasionline.ro, stiripesurse.ro, fonduri-structurale.ro, administratie.ro

Parteneri suport: M Hospital, Zimbria, Graphtec, Tulip PR





















RELATED ARTICLES