spot_img
AcasăComunicateDe ce să înveți limba germană?


De ce să înveți limba germană?

Există cu siguranță multe motive pentru a învăța o limbă străină. În acest articol însă, vă vom prezenta care sunt avantajele învățării limbii germane, ba mai mult, care este locul perfect pentru începerea acestei “aventuri”, indiferent de vârsta sau de orașul în care vă aflați, într-o manieră prietenoasă, departe de preconcepțiile că germana ar fi o limbă “rece și grea”.

Trebuie spus încă de la început că învățarea limbii germane necesită răbdare și implicare activă, pentru că nu se aseamănă cu limba română decât vag, prin câteva cuvinte de proveniență latină, folosite mai mult în medicină, și mai ales în cercurile universitare. Limba germană se aseamănă însă destul de mult cu limba engleză, neologismele provenite din această limbă facilitând poate și mai mult înțelegerea și învățarea limbii germane.

Cu un fond principal de doar 1500 de cuvinte, misiunea învățării limbii germane parcă nu mai pare chiar așa de grea, nu-i așa? Dacă încă vă mai întrebați, însă, ce alte avantaje ar mai avea cunoașterea acestei limbi și, implicit, dacă merită efortul, atunci următoarele aspecte vă pot ajuta în luarea deciziei:

1.Oportunități economice

Germania este, așa cum bine știm, o economie puternică în Uniunea Europeană. Astfel, oportunitățile de afaceri cu și în această țară sunt numeroase și substanțiale din punct de vedere al câștigurilor. Desigur că orice partener, furnizor, cumpărător sau chiar și angajator german își dorește încă de la început o colaborare de încredere. Cunoașterea limbii materne a acestor persoane facilitează, și mai ales ușurează mult câștigarea încrederii, crescând șansele de colaborare și înlesnind posibilele negocieri.

2.Germana – una dintre cele mai vorbite limbi

De asemenea, având peste 130 de milioane de vorbitori în întreaga lume, limba germană se clasează în topul limbilor din Europa pe poziția a doua, după limba rusă. La nivel mondial, limba germană ocupă locul al unsprezecelea în topul limbilor cel mai des folosite, astfel că aria de acoperire a acestei limbi este una extrem de largă, mai ales dacă ne limităm la continentul european. Așadar, călătoriile în diverse țări majoritar sau minoritar vorbitoare de limbă germană vor fi mult mai autentice și plăcute.

3.Nenumărate moșteniri culturale

Pentru a nu ne limita doar la aspecte de ordin financiar, moștenirea culturală a limbii germane este una dintre cele mai vaste din lume. De la Cântecul Nibelungilor, legenda întemeierii poporului german, până la ultimul Campionat Mondial de fotbal câștigat de “Die Mannschaft” în 2014, poporul german a contribuit și influențat cultura umanității în mod semnificativ de-a lungul secolelor. De aceea, cunoașterea limbii germane poate constitui un avantaj serios, indiferent de cercurile sociale în care ne regăsim.

Dacă aceste câteva avantaje v-au făcut să vă gândiți mai serios la posibilitatea învățării limbii germane, aveți posibilitatea de a vă înscrie la cursurile de germană oferite de Centrul Didacto și Centrul Gutenberg, inițiativele antreprenoriale ale Asociației Gutenberg, singura asociație studențească pentru studenții vorbitori de limbă germană din România. În plus, ambele centre oferă cursuri introductive gratuite, atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Limba germană pentru adulți la Centrul Gutenberg

Centrul Gutenberg este locul perfect, unde tinerii cu vârsta de peste 14 ani și adulții, deopotrivă, pot învăța limba germană de la zero sau își pot perfecționa nivelul de cunoaștere al limbii germane. Aici poți testa dacă germana este pentru tine, înscriindu-te la cursul introductiv gratuit. Mai mult, dacă scopul tău este să vorbești germana ca un nativ, ai găsit locul potrivit, deoarece Centrul Gutenberg îți pune la dispoziție cursuri conversaționale cu nativi germani.

Cursurile se organizează în sistem online, orarul fiind stabilit în afara programului tipic de la locul de muncă. Cursurile se concentrează atât pe partea de vocabular, cât și pe cea de gramatică. Astfel, se oferă o pregătire cuprinzătoare pentru aproape orice activitate în limba germană. Pentru firmele interesate de pregătirea angajaților în limba germană, Centrul Gutenberg oferă și astfel de cursuri, indiferent de nivelul de limbă.

Copiii pot învăța germana la Centrul Didacto

Centrul Didacto oferă cursuri de germană pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8 și 14 ani. Posibilitatea învățării limbii germane cu nativi, dar și atelierele de conversație le oferă copiilor posibilitatea învățării rapide și interactive a limbii germane, totul într-un mod non-formal și într-un ritm plăcut, dar și cu un orar care permite deconectarea de la sarcinile specifice școlii. Cum tot mai multe școli deschid secții cu predare în limba germană, Centrul Didacto vine și ca o completare firească a acestora, ajutând copiii să-și dezvolte cunoștințele simultan, în mai multe limbi. Pe lângă cursurile online de limbă germană, Centrul Didacto organizează și tabere tematice, în țară, desigur tot cu accent pe limba germană.

Toate aceste avantaje ale cunoașterii limbii germane, alături de oferta cuprinzătoare a Centrului Didacto pentru copii și a Centrului Gutenberg pentru tineri și adulți, fac ca limba germană să devină dintr-o limbă străină și grea, o limbă prietenoasă, care aduce cu ea oportunități nenumărate.





















RELATED ARTICLES