spot_img
AcasăComunicateEnergynomics.ro a lansat raportul Energy Strategy Summit 2016


Energynomics.ro a lansat raportul Energy Strategy Summit 2016

 

Miercuri, energynomics.ro, cea mai complexă platformă de comunicare a industriei energetice din România, a lansat oficial raportul Energy Strategy Summit 2016, în cadrul unui eveniment cu presa.

La conferinţa de presă au participat, în calitate de speakeri oficiali, din partea a trei dintre cele mai reprezentative asociaţii patronale din ţiţei şi gaze, regenerabile şi utilităţi (electricitate şi gaze naturale) Artur Stratan, preşedinte ROPEPCA, Silvia Vlăsceanu, director executiv ACUE şi Claudia Brânduş, preşedinte RWEA.

Gabriel Avăcăriţei a prezentat priorităţile identificate în discursurile celor 23 de vorbitori la Energy Strategy Summit 2016:

Energia este în proces de transformare pentru o lume verde, pornind de la o nouă revoluție tehnologică și digitală

Toate tipurile de resurse energetice sunt necesare pentru o industrie energetică adecvată, rezistentă și durabilă în România

Interconectivitatea, care reprezintă interconexiunile fizice, precum și piețele conectate, reprezintă garanția pentru securitatea energetică și continuitatea în aprovizionare

Cooperarea interinstituțională formalizată între legislativ, executiv și autoritățile de reglementare este necesară pentru o industrie energetică mai adaptabilă în România

Artur Stratan a subliniat că 95% din propunerile asociaţiei ROPEPCA se regăsesc în cea mai recentă formă a strategiei energetice pusă la dispoziţia publicului de ministerul Energiei. “Câte vor supravieţui în forma finală?” este întrebarea cheie a momentului, a spus Stratan. Fără susţinerea statului, industria de ţiţei şi gaze este sortită pieirii într-un interval de timp foarte scurt, a mai spus Artur Stratan. “Statul trebuie să realizeze că industria de petrol şi gaze nu reprezintă numai o contribuţie constantă şi sigură cu fondurile la bugetul de stat, ci are şi o contribuţie socială prin numărul de locuri de muncă directe şi indirecte pe care le creează, atât în sectorul Upstream, cât şi în industriile de suport şi auxiliare”, a punctat Artur Stratan.

La rândul său, Claudia Brânduş, preşedintele RWEA, a insistat asupra faptului că strategia energetică este importantă, iar aşteptările legate de aceasta sunt mari, întrucât “pe baza acestui document companiile îşi planifică investiţiile viitoare pe piaţa din România”. Principala caracteristică a strategiei energetice trebuie să fie coerenţa, a subliniat preşedintele RWEA.

Regenerabilele trebuie să fie văzute ca o soluţie pentru provocările economiei şi societăţii româneşti, şi nu ca o problemă pentru care se caută în permanenţă rezolvări paleative, a fost mesajul central al intervenţiei Claudiei Brânduş.

În opinia Silviei Vlăsceanu, director executiv al ACUE – Asociaţia Companiilor de Utilităţi din Energie, una dintre temele centrale ale unui document programatic al autorităţilor privind energia ar trebui să fie legată de calitatea profesională a forţei de muncă din industria energetică. “Este o lipsă acută de personal în domeniul energetic şi va fi tot mai greu să găsim specialişti în domeniu. [De aceea], în orice strategie, a oricărui minister, problema forţei de muncă trebuie să apară ca un capitol distinct, despre cum îi pregătim pe cei care vor lucra efectiv în domeniul respectiv.”

Organizat de energynomics.ro, Energy Strategy Summit 2016 a reunit peste 120 de participanți și s-a bucurat de prezența a 23 de reprezentanţi de top ai companiilor şi ai autorităţilor cu responsabilităţi în industria energetică. Raportul Energy Strategy Summit 2016 va fi pus la dispoziţia publicului  interesat şi transmis oficial către autorităţile cu atribuţii în sectorul energetic românesc.













RELATED ARTICLES