spot_img
AcasăComunicateFundația Florina Manea lansează Programul de Burse Educaționale


Fundația Florina Manea lansează Programul de Burse Educaționale

DREPTUL DE A VISA

Primele 38 de burse sunt gata să plece către beneficiari

București, 4 Martie 2024 – Fundația „Florina Manea – dreptul de a visa” anunță, cu mare bucurie, lansarea primului Program de Burse Educaționale DREPTUL DE A VISA, pentru anul 2024, marcând astfel un pas important în sprijinirea educației și în promovarea accesului la învățământ, pentru tinerii din comunitățile defavorizate din România.

Această inițiativă este posibilă datorită generozității și angajamentului partenerilor noștri și a fondurilor strânse în cadrul Galei Ziarului News – Charity for Education 2023. Așa cum am promis, toate fondurile și resursele colectate în timpul acestei gale vor fi direcționate către sprijinirea educației în anul 2024, prin inițierea și implementarea unor programe inovatoare și acordarea de burse de sprijin.

Primele burse oferite în cadrul acestui program constă în:

10 burse MyWaY

În cadrul evenimentului Gala Ziarul News-Charity for education 2023, Fundaţia pentru Educaţie şi Vocaţie a oferit, prin Preşedintele prof. Dana Vasilescu, 10 Burse MyWaY. Beneficiarii acestor burse vor fi 10 elevi de liceu, care vor avea oportunitatea de a parcurge etapele acestui program de orientare vocaţională şi consiliere în carieră. MyWaY este un demers educațional integrat de testare vocațională, orientare în carieră și stagiu de internship, într-un domeniu de activitate, la una dintre cele 37 de companii partenere FEDEVO.

Bursa MANPRES

Pentru primul program de burse educaționale DREPTUL DE A VISA, Mihai Manea, fondator și CEO MANPRES, lider de piață de 12 ani, va oferi o bursă lunară, în valoare de 100 de lei, timp de un an de zile, unui tânăr pasionat de șah. Astăzi, MANPRES acoperă orice nevoie a Top Managementului din România și nu numai. În prezent, distribuie peste 500 de titluri tipărite pe piața din România cât și pe piata internațională, și peste 8.000 de publicații digitale din peste 100 de țări, în ziua de apariție a publicației în țara de origine.

Bursa NINE O`CLOCK 

Mihai Manea, fondator și CEO MANPRES și noul proprietar al NINE O`CLOCK, va susține, de asemenea, unul dintre copiii și tinerii care vor aplica pentru Programul de Burse Educaționale DREPTUL DE A VISA, pasionat de limba engleză, cu o bursă în valoare de 100 de lei, oferită lunar, timp de 1 an de zile. Cu o tradiție de 32 de ani în România, Nine O’Clock este primul și singurul ziar românesc scris în limba engleză. În cei 32 de ani de activitate, Nine O’Clock a devenit legătura dintre România și lumea exterioară, un „ambasador” unic pentru țara noastră. Ziarul are un număr mare de cititori premium, format din ambasadori, corpul diplomatic, administrația centrală, bancheri, străini din diverse țări și factori de decizie autohtoni.

Bursa LINGEMANN

Dorin Șaramet, Directorul General al LINGEMANN Romania și Ungaria, subsidiara firmei germane cu același nume, și Membru Fondator al Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Brașov, Leaureat al Galei Ziarului News 2023, a oferit, în cadrul galei caritabile, o bursă în valoare de 5000 de lei. Aceste fonduri vor fi utilizate, în întregime, pentru a susține educația și dezvoltarea personală a beneficiarilor noștri.

Bursele AMAzing pentru Educație: Încredere și curaj: deschide aripile către perfomanță! – 25 de beneficiari

Ana Maria Alexandru, fondatoarea AMA Leadership Academy, cu peste 25 de ani de experiență în coaching, training, antreprenoriat și leadership, a oferit 25 de burse AMAzing, pentru elevi de liceu din medii defavorizate. Bursele vor fi susținute de către echipa de experți în domeniul public speaking și financiar, împreună cu specialiști în coaching, training și domenii complementare, care susțin prin metode, tehnici și abordări specifice creșterea performanței și nivelului de leadership în rândul tinerilor. Facilitarea procesele de dezvoltare ale tinerilor se va face pe 3 direcții principale: programe personalizate de coaching individual, workshop-uri pentru dezvoltarea abilităților de public speaking, educație financiară. Programele educaționale AMA Leadership Academy urmăresc conștientizarea propriei valori, prin implicarea în acțiuni care corespund cu propriile preferințe și abilități, astfel încât beneficiarii lor sa aibă un viitor mai bun, într-o societate în continuă schimbare și mai multă încredere și curaj, pentru a deschide aripile către perfomanță.

Încurajăm toți Ambasadorii Educației să continue să promoveze și să sprijine procesul educațional din România, prin oferirea suportului material necesar, pentru a duce la bun sfârșit această călătorie a speranței și solidarității, care se numește: LIBERTATEA VISULUI!

„Dacă familia este celula de bază a societății, atunci EDUCAȚIA este nucleul!” – a reiterat declarația făcută în cadrul galei care a avut loc la sfârșitul anului trecut. „Suntem onorați să fim sprijiniți de lideri care recunosc, fără ezitare, că o forță de muncă bine educată este cheia progresului. Această inițiativă reflectă angajamentul nostru de a promova educația ca instrument fundamental în construirea unui viitor mai bun pentru toți „, a adăugat Florina Manea, Fondator Fundația „Florina Manea – DREPTUL DE A VISA”.

Fundația Florina Manea invită tinerii din comunitățile defavorizate din România să aplice pentru aceste burse și să își urmeze visurile și aspirațiile. Prin intermediul acestui program, ne dorim să oferim sprijin financiar și educațional celor care merită să își continue studiile, indiferent de obstacolele pe care le întâmpină.

Apelăm la toți cei interesați să se alăture acestui efort și să sprijine inițiativa noastră în promovarea educației și a șanselor egale pentru toți tinerii din România, pentru a da aripi viselor copiilor, mai ales acolo unde speranța începe să se stingă!

În 2023, Fundația „Florina Manea – dreptul de a visa” a încheiat un acord de colaborare cu Inspectoratul Școlar Ilfov. Acest parteneriat reprezintă un pas semnificativ către consolidarea eforturilor noastre comune de a participa activ la îmbunătățirea sistemului de învățământ și a oferi, fiecărui copil, acces la resurse educaționale de calitate, contribuind la formarea unei societăți în care educația devine un drept fundamental, nu un privilegiu.

Pentru mai multe informații despre Programul de burse pentru anul 2024 și pentru a aplica, vă rugăm să vizitați site-ul www.fundatiaflorinamanea.ro.

Despre Fundația Florina Manea:

Fundația Florina Manea este o organizație non-profit dedicată promovării educației și sprijinirii tinerilor din comunitățile defavorizate din România. Fondată de către Florina Manea, fundația are ca scop oferirea de burse și resurse educaționale pentru a facilita accesul la educație și dezvoltarea personală a beneficiarilor săi.

Contact pentru presă:

Florina Manea

Tel.: 0725 200 601

E-mail: presedinte@fundatiaflorinamanea.ro

















RELATED ARTICLES