Hidroconstrucția S.A., constructor cu capital privat 100% românesc, aniversează 70 de ani de activitate. Înființată în anul 1950, ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz, compania a dezvoltat, de-a lungul timpului, o expertiză unică în România pentru toate lucrările de construcții hidroenergetice și hidrotehnice, atât de suprafață, cât și subterane.
De la înființare și până în prezent, Hidroconstrucția S.A. a trecut prin numeroase procese de inovare și dezvoltare, progresul fiind evident, fapt certificat incontesabil de proiectele ample în care compania românească este implicată atât la nivel național, cât și pe plan extern.
“Anul 2020 va rămâne în istoria Hidroconstrucția și ne va aduce aminte de evenimentele care l-au marcat. Este anul în care, în condițiile unei piețe a construcțiilor definită de numeroase incertitudini și dificultăți, Hidroconstrucția aniversează împlinirea a 70 de ani de existență.
Și în acest an în care suntem împreună, dar de la distanță, ne exprimăm recunoștința față de performanțele profesionale ale generațiilor de angajați care și-au adus aportul la permanenta evoluție a companiei. Acestora, în mod special, dar și beneficiarilor, proiectanților, partenerilor și tuturor colaboratorilor, le mulțumim pentru sprijinul acordat în antreprenoriatul nostru.
Hidroconstrucția a fost și trebuie să rămână o mare familie unită, dedicată ideii de permanență și excelență.” (Mihaiță Petruș Fundeanu, Președintele Consiliului de Administrație Hidroconstrucția S.A.)
Anul trecut, Hidroconstrucția S.A. a înregistrat o cifră de afaceri globală de 406.691.949 RON, echivalentul a 85.705.966 EURO (95.965.443 USD), cu un număr mediu de 1.607 angajați.
“Ne mândrim cu un portofoliu amplu, de lucrări executate cu brio atât în țară, cât și în spațiul European sau Asia și Africa. Între proiectele finalizate cu succes în domenii diverse – construcții hidroenergetice, lucrări de artă, drumuri, poduri, tuneluri, lucrări de îmbunătățiri funciare – putem aminti, alături de lucrările hidroenergetice de importanță națională, cu o complexitate aparte, precum Vidraru sau Porțile de Fier I și II, participarea la proiectul celei mai mari ecluze maritime, portul belgian Anvers, și reabilitarea și extinderea uneia dintre cele mai mari exploatări de potasiu din lume, aflată în Iordania, pe malul Mării Moarte.
De asemenea, Hidroconstrucția S.A. a oferit expertiză românescă și în cadrul unor lucrări derulate în Serbia, Republica Moldova, Bulgaria, Germania, Belgia, Algeria, Iran, Irak și Iordania. Toate acestea sunt motive pentru care privim cu mândrie spre trecut, dar mai ales cu încredere și optimism spre viitor, căci planurile companiei sunt din ce în ce mai îndrăznețe.”, a mai declarat Mihaiță Petruș Fundeanu, Președintele Consiliului de Administrație Hidroconstrucția S.A.
Experiența acumulată de Hidroconstrucția S.A. în cei 70 de ani de existență, utilizarea noilor tehnologii de execuție, finalizarea cu succes a contractelor, personalul de specialitate autorizat propriu, precum și întreaga gamă de utilaje tehnologice, instalații și echipamente din dotare au condus la clasarea companiei, an de an, în topul celor mai mari companii de construcții din România. De asemenea, păstrarea valorilor esențiale ale companiei – calitate, siguranță, protecția mediului, dezvoltare durabilă, încredere și grija față de proprii angajați – a dus la un fundament sănătos, orientat către succes de durată și recunoaștere europeană.
Despre Hidroconstrucția S.A.:
HIDROCONSTRUCȚIA S.A își are originea în „Direcția Generală a Hidrocentralei BICAZ”, înființată în anul 1950 ca unic constructor al investiției hidroenergetice de la Bicaz. În anul 1961, Unitatea de construcții a fost mutată cu sediul în București sub numele de „Întreprinderea de Construcții Hidroenergetice” (I.C.H.), transformată în timp în „Trustul de Construcții Hidroenergetice București” (T.C.H.), apoi „Trustul Antrepriză Generală de Construcții Hidroenergetice București” (T.A.G.C.H.), pentru ca din anul 1990 să devină societate comercială sub numele de HIDROCONSTRUCȚIA S.A. În anul 1995, pachetul integral de acțiuni a fost achiziționat de salariați, HIDROCONSTRUCȚIA devenind societate cu capital privat.