spot_img
AcasăComunicateJTI aduce dansul la FITS TragiComedy, un dialog tragi-comic al iubirii


JTI aduce dansul la FITS TragiComedy, un dialog tragi-comic al iubirii

JTI susține întreaga secțiune de dans a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS), care se desfășoară în perioada 12-21 iunie, într-o ediție specială online.

De asemenea, JTI prezintă în cadrul Festivalului trei spectacole.

TragiComedy, primul spectacol prezentat de JTI în programul FITS va putea fi vizionat pe 16 iunie, ora 17:50, pe  https://www.sibfest.ro/fits-online, accesul fiind gratuit. TragiComedy este un spectacol de balet pus în scenă de Gigi Căciuleanu la Opera Națională din București, iar montajul pentru FITS este o coproducție a Fundației Art Production și Artseven. Un spectacol amintire despre Maya Plisețkaya pe muzica specială compusă de  Rodion Șcedrin, soțul marii dansatoare.

Prin noua mea creație, TragiComedy, îmi propun să explorez coregrafic atât o serie de situații și conflicte care se pot ivi între personaje, cât și o gamă de trăiri sau frământări intime, la care mă „duce” muzica lui Rodion Șcedrin. Pe de altă parte, dansul inegalatei Maya Plisețkaya, în afară de academismul mondialmente cunoscut al artistei purtând titlul de  „ballerina assoluta”, a fost întotdeauna impregnat de un dramatism, de o teatralitate, ieșite din comun. De unde ideea de a dedica TragiComedy acestei figuri excepționale a culturii universale.”, declară Gigi Căciuleanu despre TragiComedy.

„Spectacolele lui Gigi Căciuleanu se află sub semnul iubirii. E o magie care îl înconjoară, are o energie  extraordinară, nu cred că mai există un coregraf care să dăruiască atât de mult, necondiționat, să pună în scenă atâtea spectacole, cu atâtea echipe diferite. În preajma lui Gigi sunt întotdeauna oameni tineri și artiști formidabili.”, declară Gilda Lazăr, director JTI.

 
RELATED ARTICLES