spot_img
AcasăComunicateTop 10 companii cu cele mai multe joburi deschise în 2022


Top 10 companii cu cele mai multe joburi deschise în 2022

Portalul de joburi Hipo.ro, singurul site de carieră adresat exclusiv persoanelor cu studii superioare, a realizat o analiză a numărului de joburi publicate de companii în perioada ianuarie – decembrie 2022. Hipo.ro este dedicat tinerilor profesioniști care doresc să lucreze în companii lideri în domeniul lor de activitate, companii care ocupă o cota de piață semnificativă, au strategii de dezvoltare coerente și prioritizează atragerea și dezvoltarea tinerilor cu potențial.

Ultimii doi ani nu doar că au adus schimbări majore asupra modului de lucru pe piața muncii, ci au produs schimbări și la nivelul cererii din partea angajatorilor. Analizând datele din spatele site-ului de joburi www.hipo.ro, în lunile octombrie – decembrie s-a înregistrat o creștere cu 34% față de aceeași perioada a anului trecut, mai exact 30 749 de joburi disponibile în 2022, spre deosebire de cele 22 968 din 2021. Cu alte cuvinte, nevoia de resursă umană pe piața muncii actuală a crescut considerabil în ultimele luni din 2022.

Previziunile pentru 2023 sunt de creștere, atât a volumului de joburi, cât și a diversității domeniilor de activitate, în aproape toate industriile.

În momentul de față, cel mai activ domeniu pe piața muncii, din punct de vedere al numărului generos de oportunități, este IT Software. Umrează Customer support – Client service, Inginerie, Vânzări și Contabilitate-Finanțe. Interesant de observat este că, din perspectiva candidaților, IT Software și Ingineria au fost și cele mai căutate domenii în anul 2022.

Cu o notorietate de peste 17 ani, site-ul de joburi Hipo.ro se adresează deopotrivă profesioniștilor și tinerilor la început de carieră. În ceea ce privește numărul joburilor pentru tineri, față de cel al pozițiilor pentru profesioniști, peste 25 000 de oportunități au fost disponibile în 2022, pe Hipo.ro, pentru tinerii cu 0-5 ani experiență, cu 6500 mai multe decât în 2021. Numărul joburilor deschise pentru profesioniști a scăzut în 2022, față de 2021 (1495 de oportunități, față de 1860 de poziții în 2021).

În top 10 companii cu cele mai multe joburi publicate pe platforma de recrutare hipo.ro în 2022, se remarcă:

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie românească de consultanță în resurse umane, specializată în soluții de recrutare și employer branding. În cei 15 ani de experiență, Catalyst a devenit cunoscută pentru unele dintre cele mai mari proiecte și evenimente din domeniu, precum: Hipo.ro, singurul portal de carieră dedicat exclusiv candidaților cu studii superioare;

Angajatori de TOP, cel mai mare târg de carieră din România, are loc la Sala Palatului în București și la C.R.A.F.T de două ori pe an și aduce împreună 200.000+ candidați și 80 angajatori la fiecare ediție;

DevTalks, eveniment care reunește 8.000 de profesioniști IT pasionați de Web, Java, Security, Big Data & Cloud, DevOps, Future of Engineering, Product Management, Digital Transformation, Mobile, QA&Testing și SAP.

Top Talents România, program care identifică și premiază cei mai valoroși 150 de tineri români;

Studiul Cei mai doriți angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piață care măsoară gradul de atractivitate al brand-urilor de angajatori, precum și așteptările pe care tinerii le au de la aceștia.













RELATED ARTICLES