spot_img
AcasăEconomie11 hoteluri de pe litoral deținute de către frații Micula, scoase la...


11 hoteluri de pe litoral deținute de către frații Micula, scoase la vânzare

Frații Ioan și Viorel Micula au scos la vânzare 11 dintre cele 12 hoteluri pe care le dețin pe litoral, cumpărate la începutul anilor 2000, la „marea privatizare din turism”. Cele 11 hoteluri, cu 2.700 de camere, reprezintă, practic, cel mai mare pachet scos vreodată la vânzare de un operator privat de turism din România.
Din cele 12 hoteluri de pe litoral, pe care frații Micula le-au cumpărat cu 15 ani în urmă, 11 dintre ele sunt acum de vânzare. Însumând 2.700 de camere, este cea mai mare ofertă de vânzare a unui operator privat de turism din România.
Cu toate că așa cum era prezentată la momentul respectiv „marea privatizare din turism”, ca o modalitate de atragere de capital pentru modernizarea spațiilor de cazare, toate aceste unități hoteliere au fost păstrate în circuitul turistic fără să fi fost vreodată renovate.
Practic, frații Micula vor să își vândă toate hotelurile de la mare, cu excepția Patria din Mamaia. Este vorba de hotelul Național (160 camere) și Unirea (176 de camere) din Mamaia, de Banat (221 camere), Slatina (225 camere) și Craiova (163 camere) din Olimp și de Terra (302 camere), Caraiman (242 camere), Clăbucet (242 camere) Prahova (325 camere), Romanța (322 camere) și Bâlea (323 camere) din Neptun. Pe lângă cele 11 hoteluri cu 2.700 de camere, frații Micula mai vor să vândă și terenul bazei de servicii Neptun, care se întinde pe 3,2 hectare. Un raport oficial al Autorității de Supraveghere Financiară arăta că niciunul dintre cele 12 hoteluri deținute pe litoral de frații Micula nu a avut profit, potrivit unui articol publicat pe Profit.ro
În toată această perioadă hotelurile au rămas la clasificarea de două stele, fiind preferate de turiștii cu bugete foarte mici, care nu doreau decât să aibă un loc de cazare la mare pe durata sejurului.RELATED ARTICLES