Adrian Codirlașu – “Voluntarul anului”

0
35
CFA Institute a anunțat câștigătorii pentru anul 2020, la competițiile pe care le desfășoară în cadrul instituției – “Society Awards Programme”.

Adrian Codirlașu, CFA – președintele Asociației CFA România, a fost desemnat câștigător la categoria “Voluntarul anului”, pentru regiunea EMEA.

Totodată, Asociația CFA România a fost una dintre cele trei organizații finaliste la categoria “Impact și Inovație”, la care a participat cu proiectul de educație financiară “Generația I” – generația independența, și cu studiul “Viitorul Sistemului de Pensii din România”.

Adrian Codirlașu, CFA declară: “Faptul că am câștigat această competiție la care se înscriu voluntari care dețin certificarea CFA și lucrează pentru asociațiile locale din care fac parte, mă onorează. Însă efortul pentru realizarea proiectelor organizației pe care o reprezint de mai mult de patru ani, este unul comun și apreciez susținerea și implicarea colegilor mei din cadrul Asociației CFA România, cărora doresc să le mulțumesc și pe această cale”.

Randi Tolber, CFA – Head, Global Society Relations la CFA Institute, ne-a transmis: “Apreciem dedicația lui Adrian în acest proces al competiției, și am fost impresionați de această aplicație, care ne-a arătat implicarea în atât de multe activități și inițiative, în beneficiul asociației din care face parte. Această participare arată clar leadership, angajament și entuziasm. Noi cei care știm numeroasele realizări ale lui Adrian, suntem încântați să îi vedem recunoscute eforturile prin acest premiu.”.

 

Titlul CFA® este unul dintre cele mai prestigioase din lume in randul profesionistilor din domeniul financiar. Administrat de catre CFA Institute, programul CFA este un program post-universitar, care pregateste si testeaza candidatii in domeniul eticii si standardelor profesionale, analizei situatiilor financiare, economiei, managementului de portofoliu, analizei si evaluarii diverselor instrumente financiare si de investitii.

Astazi, in lume exista peste 170.000 de detinatori ai acestui titlu, majoritatea fiind afiliati la cele 159 organizatii membre ale CFA Institute.

Candidatii pentru titlul CFA® trebuie sa promoveze o serie de trei examene cu frecventa anuala. Fiecare examen presupune cca. 250-300 de ore de studiu individual. In plus, sunt necesari 4 ani de experienta profesionala relevanta in domeniul financiar, precum si aderarea la un cod de standarde etice si profesionale stricte.

Asociatia CFA Romania este organizatia profesionistilor in investitii din Romania, detinatori ai titlului Chartered Financial Analyst (CFA®), calificare administrata de CFA Institute (USA). Asociatia CFA Romania este una dintre cele peste 159 de societati membre ale CFA Institute, si are  misiunea de a promova interesele specialistilor in investitii si de a mentine standarde ridicate de integritate si excelenta profesionala.

In prezent, Asociatia CFA Romania are 250 de membri, detinatori ai titlului de Chartered Financial Analyst (CFA®). Profesionistii care sunt membri ai Asociatiei CFA Romania lucreaza pentru institutii de reglementare, institutii supranationale, institutii bancare, firme de asigurari, firme de intermediere de valori mobiliare, firme de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanta, sectorul public, institutii de invatamant, companii care activeaza in diverse sectoare economice etc.

 

Contact de presa: Florentina Almajanu, Director General; e-mail: office@cfaromania.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here