spot_img
AcasăEconomieAfacerile din industrie au crescut în aprilie cu 1,2%


Afacerile din industrie au crescut în aprilie cu 1,2%

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în aprilie cu 1,2% față de aceeași lună a anului trecut, după ce a accelerat în martie la 14,4%, cel mai mare ritm din martie 2014, în special ca urmare a majorării semnificative a afacerilor din industria energetică, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în primul trimestru cu 10,9% față de aceeași perioadă a anului trecut, scrie News.ro. În aprilie, cea mai mare creștere a fost înregistrată în industria energetică (+27,3%), în timp ce industria extractivă a revenit pe plus, cu un avans de 4,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Pe mari grupe industriale, industria bunurilor de capital a crescut cu 3,8%, industria bunurilor intermediare a scăzut cu 1,5%, industria bunurilor de folosință îndelungată a înregistrat un minus de 3,7%, iar industria bunurilor de uz curent a coborât cu 3,9%. Cifra de afaceri a companiilor din industrie a crescut în 2016 cu 4,7% față de 2015, ritm dublu față de cel înregistrat în anul precedent.


RELATED ARTICLES