spot_img
AcasăEconomieANAF și Ministerul Finanțelor doresc impozitarea bacșișului la restaurant și hotel


ANAF și Ministerul Finanțelor doresc impozitarea bacșișului la restaurant și hotel

Impozitarea bacșișului lăsat de clienți la restaurant sau la hoteluri este tot mai aproape să fie introdusă și în România, după ce, marți, reprezentanți ai patronilor din domeniul HoReCa au ajuns la o înțelegere cu președinta ANAF și cu Ministerul Finanțelor pentru o astfel de reglementare, potrivit Hotnews.ro

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a spus că spre finalul lunii august va publica un set de propuneri de modificări fiscale, printre care și impozitarea bacșișului în HoReCa, după care, spre finalul anului 2019, să fie introdusă o reglementare în acest sens.

De asemenea, impozitarea bacșișului a fost cerută de mai multă vreme de antreprenorii din domeniul HoReCa reuniți în Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Potrivit discuțiilor cu MFP și ANAF, un astfel de sistem va introduce un impozit de 10% asupra bacșișului plătit de clienți și trecut pe nota de plată ca atare.

De asemenea, bacșișul plătit cu cardul bancar va fi virat obligatoriu, de către firmă, angajatului căruia i-a fost destinat, conform viitoarei reglementări.

Astfel, clienții vor putea lăsa bacșiș și cu cardul bancar, ceea ce va ajuta ospătarii sau alți angajați din industria ospitalității să priemască astfel de recompense inclusiv de la clienții business, care au diverse întâlniri de afaceri sau protocol și care plătesc cu cardul de companie.RELATED ARTICLES