spot_img
AcasăEconomieAnalfabetismul financiar reprezintă o problemă extrem de gravă în România


Analfabetismul financiar reprezintă o problemă extrem de gravă în România

Daniel Apostol ne explică în rubrica Jurnalul de Economie despre analfabetismul financiar. La o privire simplă observăm cu ușurință că trăim în două Românii în același timp, potrivit Antena3.ro.

De o parte avem o țară urbană, dinamică, integrată în Uniunea Europeană. De cealaltă parte este România de la țară, fragmentată, săracă și izolată. O  mare parte a populaţiei de la sate si de la orașe are un nivel al cunoaşterii despre economie insuficient sau zero, ceea ce reprezintă un risc pentru viaţa economică a fiecarui individ.

De asemenea, România se află la coada clasamentului în funcţie de cunoştinţele financiare pe care le au cetăţenii, se arată într-un studiu realizat de Standard&Poor’s pe baza unor întrebări legate de patru concepte fundamentale necesare atunci când cineva ia o decizie financiară: rata dobânzii de politică monetară, capitalizarea dobânzilor, inflaţia şi diversificarea riscului, potrivit sursei citate.

În același timp, fiecare român are nevoie să înțeleagă cum câștigă, cum cheltuie, cum economisește și cum poate să-și sporească bruma de avere personală. Dacă România reușeste să reducă la jumătate procentul de analfabetism economic, financiar, social şi funcţional al noilor generaţii, experții spun că România ar putea să aibă un produs intern brut dublu. 













RELATED ARTICLES