spot_img
AcasăEconomieAnaliştii financiari, încrezători în evoluţia economiei în 2017


Analiştii financiari, încrezători în evoluţia economiei în 2017

Analiştii financiari au mai multă încredere în evoluţia economiei anul viitor şi se aşteaptă la mişcări pozitive. O arată indicatorul de încredere macroeconomică al CFA (Certified Financial Analysts) România,  care a înregistrat în august 64,8 puncte, în creştere cu 14 puncte faţă de iulie. Majorarea s-a datorat ambelor sale componente, respectiv evalurării condiţiilor curente şi anticipaţiilor.

Potrivit unui comunicat al CFA Romania, „Indicatorul condiţiilor curente a fost de 70,8, valoare în creştere cu 7 puncte, iar indicatorul anticipaţiilor a crescut cu 17,3 puncte la valoarea de 61,7 puncte”.

În ceea ce priveşte cursul de schimb leu/euro, valorile mediane ale anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni au consemnat un curs de 4,4900 lei/euro, iar pentru orizontul de 12 luni – 4,5000 lei/euro.

Rata anticipată a inflaţiei pentru orizontul de 12 luni (septembrie 2017/septembrie 2016) a înregistrat o valoare mediană de 1,5% (valoare în creştere cu 0,53% faţă de exerciţiul anterior).

Indicatorul CFA România de încredere macroeconomică a fost lansat în luna mai 2011 cu scopul de a cuantifica anticipaţiile analiştilor finaniari cu privire la activitatea economică în România. Potrivit CFA România, indicatorul de încredere macroeconomică ia valori între 0 (lipsa încrederii) şi 100 (încredere deplină în economia românească). Profesioniştii care sunt membri CFA România lucrează pentru instituţii bancare, firme de asigurări, firme de intermediere de valori mobiliare, de asset management, fonduri de pensii, firme de consultanţă etc.RELATED ARTICLES