Clinton vs Trump, dezbatere cu 100 de milioane de telespectatori

0
72
sursa foto: yahoo.com


”Dezbatere antagonică de la un capăt la celălalt”! Așa caracterizează New York Times prima răfuială televizată dintre cei doi candidați pentru fotoliul de la Casa Albă. O dezbatere în care Donald Trump şi Hillary Clinton s-au atacat reciproc, candidatul republican ”pierzându-şi de mai multe ori cumpătul şi dovedindu-şi lipsa de experienţă politică” atunci când candidata democrată i-a adus aminte de declaraţiile din trecut. De altfel, schimbul lor de replici s-a bazat în special pe planurile privind economia din SUA, sistemul de taxe sau politica externă, ceea ce le-a pus încă o dată în contrast personalităţile, dar şi viziunile asupra viitorului Statelor Unite, scrie Bloomberg. 

Încă de la prima întrebare adresată de moderatorul Lester Holt, dezbaterea a degenerat într-un schimb de acuzaţii pe care Trump şi Clinton şi le-au făcut unul altuia, bazându-se pe declaraţiile şi înregistrările din trecut. În ceea ce priveşte majoritatea problemelor politice dezbătute, aceştia au revenit la poziţiile pe care le-au expus de-a lungul campaniei electorale, fără să ofere noi propuneri pentru modul în care ar administra ţara în cazul unor provocări, scrie agenția de presă Mediafax.

Dezbaterea care a avut loc în sala Universităţii Hofstra s-a terminat în aceeaşi notă în care a început, cu replici picante şi ironice, dar şi câteva momente ciudate care au avut loc între candidaţi, de exemplu atunci când Holt i-a cerut lui Trump să explice ce a vrut să spună când a declarat despre Clinton că nu aree aspectul unui preşedinte. „Nu are nici aspectul unui preşedinte, dar nici puterea necesară”, a spus Trump, care i-a pus de nenumărate ori la îndoială rezistenţa şi energia lui Hillary Clinton.

„Ei bine, atunci când el va călători în 112 ţări şi va negocia acorduri de pace, de încetare a focului, de eliberare de dizidenţi, de deschidere unor noi oportunităţi în întreaga lume sau chiar va petrece 11 ore pentru a depune mărturie în faţa unui comitet al Congresului va putea să-mi vorbească mie despre rezistenţă”, i-a răspuns Clinton acestuia.

Fostul secretar de stat s-a mai asigurat că subliniază declaraţiile lui Trump din trecut în ceea ce priveşte femeile, un punct – cheie discutat în campania sa electorală din cursa pentru Casa Albă. „Acesta este un om care a numit femeile porci, neisprăvite şi câini şi care a spus că sarcina este un incovenient pentru angajatori sau că femeile nu merită aceeaşi plată salarială ca bărbaţii până nu fac o treabă la fel de bună”, a declarat Clinton.

După ce Hillary Clinton i-a adus în vedere aceste acuzaţii, fără să exemplifice prin a numi pe cineva, Trump a adus-o în discuţie pe vedeta de televiziune Rosie OăDonnell, pe care a numit-o la un moment dat „o adevărată ratată” şi „grasă”, explicând faptul că OăDonnell a fost o persoană vicioasă pentru el, ceea ce justifică jignirile pe care i le-a adresat atunci. „Cred că toată lumea este de acord cu mine şi nimănui nu îi pare rău pentru ea”.

Hillary Clinton a mai insinuat că republicanul s-ar face vinovat de evaziune fiscală, acesta refuzând să facă publice documentele privind situaţia sa financiară.

Evenimentul organizat la New York a fost cea mai urmărită dezbatere din istorie, cu până la 100 de milioane de telespectatori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here