spot_img
AcasăEconomieANAT: Românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanță de 10,3 milioane...


ANAT: Românii au cumpărat sejururi cu vouchere de vacanță de 10,3 milioane euro

Patronatul Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România (ANAT) a anunțat că până în luna iulie valoarea sejururilor vândute cu vouchere de vacanță a fost sub așteptări, de doar 10,3 milioane de euro, deoarece acestea sunt acordate la momentul de față numai în sistemul privat.

Anterior, ANAT estima că piața urma să crească de la 10 milioane de euro în 2016 la 380 de milioane de euro pentru acest an, în condițiile în care angajații din sistemul public (1,2 milioane de persoane) ar fi primit vouchere de vacanță.

„Între timp, în cazul bugetarilor, valoarea lor a fost stabilită la numai 1.450 de lei/persoană, iar rectificarea bugetară, în urma căreia şi instituţiile publice să poată acorda vouchere de vacanţă, s-a făcut la finalul verii”, se arată în comunicatul ANAT.

Vânzările de vacanțe în stațiuni balneare au crescut cu 20% în sezonul din acest an, iar vânzările pentru litoral au înregistrat rezultate sub așteptări.

„Investiţii realizate în structuri de cazare din zonele balneare, în centre de relaxare şi tratament au schimbat percepţia că zona balneo este destinată numai persoanelor cu diferite afecţiuni şi au inclus produsul în oferta mai multor agenţii de turism”, au declarat reprezentanţii ANAT.


RELATED ARTICLES