spot_img
AcasăComunicateAndreea Paul: INACO lansează azi a patra ediție a Ghidului surselor de...


Andreea Paul: INACO lansează azi a patra ediție a Ghidului surselor de finanțare pentru dezvoltarea afacerilor la sediul reprezentanței Comisiei Europene în România

„INACO a pregătit a patra ediție a Ghidului de finanțare pentru internaționalizarea și dezvoltarea companiilor românești pe care îl pune la dispoziția tuturor celor interesați de susținerea financiară a proiectelor lor. Această inițiativă civică lunară a INACO dorește să facă o conexiune strict necesară între organismele care oferă fondurile și românii care ar putea să le folosească, conexiune care la noi nu este făcută organizat, cu claritate și constanță”, anunță Andreea Paul, președintele think-tank-ului INACO – Inițiativa pentru Competitivitate.

În Ghid sunt prezentate 37 de oportunități active, mari programe de finanțare – precum Orizont 2020, Programul transnațional “Dunărea” sau programul de studii Erasmus. Dar și programe specifice – precum cele pentru producții artistice sau mici producători agricoli. Veți găsi în Ghid și programe de susținere a progresului tehnologic sau inovației, de sprijin pentru tineri, pentru start-up-uri sau fonduri din afara cadrului UE etc.

Inițiativa pentru Competitivitate încearcă să întreprindă un demers cât mai exhaustiv, cât mai complet în ceea ce privește prezentarea publică a surselor de fonduri pentru țara noastră.

10 noutăți aduce ediția lunii aprilie a Ghidului INACO față de luna anterioară, descrise succint, atractiv și pragmatic pentru mediul românesc de afaceri:

  • COMPETIȚIE DEDICATĂ IMM-urilor: CECURI DE INOVARE
  • GRANTURI SEE ȘI NORVEGIENE (2014-2021): Programul “RO Innovation”
  • PROGRAMUL CERCETARE FINANȚAT DIN MECANISMELE FINANCIARE SEE ȘI NORVEGIAN 2014-2021
  • FOND DE INVESTIȚII PENTRU NECESITATEA CREȘTERII START-UP-URILOR DIN EUROPA: Eight Roads Ventures, Londra
  • FOND DE INVESTIȚII LANSAT DE CĂTRE UE PENTRU CREȘTEREA START-UP-URILOR DIN COMUNITATEA EUROPEANĂ: VENTURE EU
  • SCHEMA DE AJUTOR DE MINIMIS PENTRU MĂSURA DE PROMOVARE A VINURILOR ÎN ȚĂRI TERȚE
  • ÎMBUNĂTĂȚIREA COMPETITIVITĂȚII ÎNTREPRINDERILOR MICI ȘI MIJLOCII (Investiții Teritoriale Integrate–ITI Delta Dunării)
  • PROGRAMUL TRANSNAȚIONAL DUNĂREA
  • PROGRAMUL DE CERCETARE ȘI DEZVOLTARE PENTRU O VIAȚĂ ACTIVĂ ȘI ASISTATĂ
  • PROGRAMUL ORIZONT 2020 (HORIZON 2020)

„Facem acest lucru deoarece considerăm că finanțarea este începutul obligatoriu al oricărei inițiative românești care dorește să fie competitivă în țară și în afară. Succes celor întreprinzători!”, transmite președintele INACO.

Acest Ghid va fi lansat în data de 26 aprilie, la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România în cadrul evenimentului dedicat instrumentelor europene financiare și ne-financiare pentru mediul de afaceri din România, la orele 10.30, alături de experți și potențiali beneficiari.

Ghidul de finanțare poate fi descărcat liber aici: https://inaco.ro/wp-content/uploads/2018/04/Ghidul-de-finantare-pt-internationalizarea-companiilor-romanesti-_24-APRILIE-2018.pdf

Andreea Paul

Președinte INACO – Inițiativa pentru Competitivitate

Conf. univ. dr. la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, ASE

 

m: +40 722 63 71 40 | w: www.inaco.rowww.andreeapaul.ro | e: andreea.paul@inaco.ro 

fb: http://www.facebook.com/andreea.maria.paul | in: ro.linkedin.com/in/andreeapaul

Str. Hristov Botev, nr. 26, sector 3, cod poştal 030237, Bucureşti, Romania.

 


RELATED ARTICLES