spot_img
AcasăComunicateARIPA SECRETĂ – Mari artiști ai scenei de artă internaționale celebrează la...


ARIPA SECRETĂ – Mari artiști ai scenei de artă internaționale celebrează la Timișoara relația dintre artă și poezie

Aripa secretă, expoziția invitată a celei de-a patra ediții a Bienalei Art Encounters, este deschisă pentru toți iubitorii de artă contemporană până în data de 7 noiembrie la Muzeul Național de Artă din Timișoara.

Expoziția este organizată de Fundația Triade și Muzeul Național de Artă din Timișoara, în parteneriat cu Fundația Art Encounters, Ambasada Regatului Țărilor de Jos la București și European ArtEast Foundation Londra.

Articulată ca o colaborare între renumita curatoare neerlandeză de origine română Maria Rus Bojan și binecunoscutul poet, eseist și filosof român Bogdan Ghiu, această expoziție propune o revizitare a practicilor artistice contemporane din perspectiva anilor 1980 și a poeziei.

Imaginată ca o operă deschisă ce se construiește singură printr-un sistem de corespondențe și asocieri inedite, expoziția se articulează ca un amplu poem vizual, al cărui ritm potentează spațiile labirintice și cotloanele misterioase, „aripile secrete” ale palatului baroc ce găzduiește expoziția.

Așa cum subliniază curatoarea Maria Rus Bojan, această expoziție include o selecție de lucrări în diverse medii realizate de artiști a căror operă o cunoaște foarte bine, care au acceptat provocarea de a expune în acest format la Timișoara.

 

Maria Rus Bojan, curator Aripa secretă

RELATED ARTICLES