spot_img
AcasăComunicateBVBescu Retail Pulse Chart – martie 2022 - indicatorul arata interesul...


BVBescu Retail Pulse Chart – martie 2022 – indicatorul arata interesul investitorilor de retail fata de companiile listate –

Banca Transilvania redevine cea mai interesanta companie in randul investitorilor individuali de la Bursa de Valori Bucuresti.

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, redevine compania care a atras interesul celor mai multi investitori individuali de la Bursa de Valori Bucuresti. Evolutia excelenta pe care societatea financiara a avut-o in ultima perioada, reflectata in profitul record raportat de TLV pentru anul 2021, readuce Banca Transilvania pe prima pozitie a clasamentului BVBescu Retail Pulse Chart dupa 3 editii trimestriale dominate de Teraplast S.A. Societatea bancara a atras atentia a 6 investitori din 10.

Medlife S.A., cel mai mare furnizor de servicii private de sanatate din Romania, ajunge pe locul 2, 1 din 2 investitori declarand ca se uita cu interes la activitatea acestei societati. Teraplast S.A. completeaza podiumul, coborand pe locul 3.

Clasamentul a fost realizat in luna februarie 2022 de site-ul bvbescu.ro, cu ocazia evenimentului „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare pe anul 2021 si cum investim„, care a avut loc pe data de 2 martie 2022.

Interesul investitorilor individuali, catre companiile de mari dimensiuni

One United Properties urca 10 pozitii fata de luna noiembrie, ajungand pe 4 si intrand in Top 5, in timp ce BRD si Fondul Porietatea revin intre primele 10 companii ca si interes in randul investitorilor individuali de la BVB, clasandu-se pe locurile 8, respectiv 10. De cealalta parte, Norofert S.A. si Agroland Business Systems S.A. nu au mai reusit sa atraga la fel de mult interes din partea investitorilor individuali ca in urma cu 4 luni si ies din Top 10. In ciuda unor rezultate anuale foarte bune, Bittnet Systems S.A. coboara 13 pozitii, pana pe locul 18, parasind Top 5.
Doar 5 din 9 societati nou listate reusesc sa atraga interesul investitorilor individuali

De la ultima editie a BVBescu Retail Pulse Chart, 9 societati s-au listat pe Piata de Capital din Romania. Dintre acestea, Arobs Transilvania Software S.A. a atras cel mai mare interes in randul investitorilor de retail. Societatea din domeniul IT debuteaza in clasament direct pe locul 13. Softbinator Technologies, Roca Holding si DN Agrar reusesc si ele sa atraga interesul investitorilor individuali, debutand in clasament pe locurile 26, 32, respectiv 33.

O banca straina si un fast-food, printre emitentii cu cea mai mare crestere a interesului

In mod surprinzator, cea mai mare crestere a interesului, fata de luna noiembrie 2021, ii apartine unui emitent listat secundar la Bursa de Valori Bucuresti. Ca urmare a rezultatelor financiare anuale excelente, Erste Bank revine in atentia investitorilor individuali din Romania si reuseste o urcare spectaculoasa de 26 de pozitii, pana pe locul 24. Sphera Franchise Group, societate care administreaza francizele Pizza Hut, KFC si Taco Bell in Romania, Italia si Republica Modova, urca 12 pozitii si revine in Top 30, pe locul 27. Conpet S.A urca 9 locuri si revine in Top 20, in timp ce Digi Communication N.V. si Transelectrica S.A. reusesc si ele un salt de 8 pozitii, ajungand pe locurile 22, respectiv 19. In fine, Transport Trade Services S.A., societate listata la mijlocul anului trecut pe Piata Principala de la BVB, urca 7 pozitii pana pe 12, apropiindu-se de Top 10.

Companiile de pe piata AeRO pierd teren

Daca in luna august 2021, jumatate dintre primele 40 de pozitii erau ocupate de companii listate pe Piata Secundara, in acest moment mai regasim doar 14 societati din Piata AeRO. Mai mult, daca in urma cu 6 luni 3 companii listate pe Piata AeRO se aflau intre primele 10 cele mai urmarite societati de catre investitorii individuali, in acest moment, toti emitentii din Top 10 BVBescu Retail Pulse Chart sunt societati listate pe Piata Principala.

MAM Bricolaj si 2 Perfomrmant Network S.A. inregistreaza cele mai mari scaderi in topul interesului investitorilor de la BVB, coboarand 23 de locuri pana pe 49, respectiv 17 locuri pana pe 38. BRK Financial Group S.A. si Holde Agri Invest S.A. pierd si ele din focus, parasind Top 20.

Agroserv Mariuta, Alro Slatina S.A., MAM Bricolaj, Vifrana S.A., Cemacon S.A., Firebyte Games si IAR Brasov parasesc Top 40, ultimele 3 atragand atentia, in luna februarie, a doar 3-5% dintre investitori.

Iata care sunt companiile care ocupa primele 10 pozitii in BVBescu Retail Pulse Chart, din punctul de vedere al interesului investitorilor individuali la Bursa de Valori Bucuresti, in luna februarie 2022:

Poz Ant. Ev. Societate Domeniu
1 2 ^ TLV – Banca Transilvania Banci/Financiar
2 4 ^ M – Medlife S.A. Sanatate
3 1 v TRP – Teraplast S.A. Industrie
4 14 ^ ONE – One United Properties S.A. Imobiliare
5 9 ^ SNP – OMV Petrom S.A. Energie
6 3 v SNN – Nucleareletrica S.A. Energie
7 8 ^ SNG – Romgaz S.A. Energie
8 15 ^ BRD – BRD Societe Generale Banci/Financiar
9 7 v WINE – Purcari Wineries FMGC
10 12 ^ FP – Fondul Proprietatea Financiar

BVBescu Retail Pulse Chart este un indicator care arata interesul investitorilor individuali fata de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti si este realizat pe baza unui chestionar completat de catre investitorii individuali din comunitatea BVBescu.ro.

Rezultatele financiare publicate de companiile listate la Bursa de Valori Bucuresti pe anul 2021 au fost subiectul principal de discutie in cadrul editiei din data de 2 martie 2022 a evenimentului online „The Power Table – Cum arata rezultatele financiare si cum investim„.

Evenimentul The Power Table a fost organizat cu sprijinul Bursei de Valori Bucuresti, Tradeville S.A. si Life is Hard S.A., Evisara.com (Partener tehnic), Financial Intelligence, Finzoom, NewMoney, Ziarul Bursa, InvestTenergy, Economistul.ro, Club Economic, Romania Durabila, Prahova Business, Reusita TV si Bu













RELATED ARTICLES