spot_img
AcasăEconomieCabinetul lui Trump, mai valoros decât PIB-ul a 100 de state


Cabinetul lui Trump, mai valoros decât PIB-ul a 100 de state

Cine se aseamănă se adună! Preşedintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, se pregăteşte să aducă în preajma sa mai mulţi miliardari care ar urma să facă parte din viitorul Cabinet. Potrivit presei internaţionale, averile raporate ale celor 23 de membri pe care i-ar putea avea Trump, estimate la 35 de miliarde de dolari, ar depăşi PIB-urile înregistrate anul trecut de100 de ţări. Mai mult, ar valora cât PIB-ul Republicii Democrate Congo, care are o populaţie de 77,2 milioane de locuitori.

Datele, calculate de publicaţia Politico, sunt uşor speculative şi se bazează pe mărturiile lui Trump în legătură cu propria avere, precizează agenţia de presă Mediafax. Dacă se calculează valoarea de zece miliarde de euro a averii lui Trump, având în vedere că nu se ştie suma reală, deoarece acesta a refuzat să publice declaraţiile de venituri, şi s-ar adăuga la cele 5,1 miliarde de dolari ale familiei lui Betsy DeVos, secretarul numit pe domeniul educaţiei, averea celor doi depăşeşte deja PIB-urile a 79 de ţări, printre care şi Mozambic, o ţară cu 28 de milioane de locuitori.

Dacă se iau în considerare averea de 14,9 miliarde de dolari a lui Harold Hamm, consilierul lui Trump şi presupus secretar al energiei şi cea a potenţialului secretar al comerţului, Wilbur Ross, care valorează 2,9 miliarde de dolari, suma ajunge la valoarea PIB-ul Bahrainului, evaluat la 32,2 miliarde de dolari.

De asemenea, se pot adăuga averile lui Mitt Romney (estimată, în 2012, la 230 de milioane de dolari) şi cea a lui Rudy Giuliani (estimată la câteva zeci de milioane), care concurează pentru postul de secretar de stat.RELATED ARTICLES