spot_img
AcasăEconomieSindicatul angajaţilor Lufthansa, probabil unul dintre cele mai vocale din lume


Sindicatul angajaţilor Lufthansa, probabil unul dintre cele mai vocale din lume

Piloţii Lufthansa vor organiza marţi şi miercuri noi greve, după ce discuţiile cu conducerea referitoare la majorarea salariilor nu au dus la niciun rezultat la capătul a patru zile de proteste, relatează Reuters. Sindicatul cere încă din 2012 o creştere a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloţi. Vineri, Lufthansa a oferit o mărire de 2,4% în 2016, cu o creştere adiţională de 2% în 2017. Anterior, compania a propus 2,5%, însă reprezentanţii sindicatului au respins oferta.

”Din nefericire, discuţiile la nivel înalt care au avut loc duminică nu au produs un rezultat”, potrivit unui comunicat al sindicatului V, informează agenţia de presă News.ro. Protestul de marţi va afecta cursele pe distanţe scurte, iar miercuri curse pe distanţe scurte şi lungi, în afara Germaniei.

Lufthansa, care şi-a exprimat dezamăgirea faţă de decizia sindicatului, a anunţat că va avea un program special al zborurilor. Săptămâna trecută, Lufthansa a anulat aproape 2.800 de zboruri în timpul grevei care a avut loc de miercuri până sâmbătă, inclusiv. Aproximativ 350.000 de pasageri au fost afectaţi de grevă, care a fost al 14-lea protest de la începutul anului 2014, conflictele de muncă provocând companiei costuri de sute de milioane de euro.

Conducerea Lufthansa a oferit piloţilor o majorare de 4,4% a salariilor, în două etape, plus o plată unică echivalentă cu câştigul pe 1,8 luni. Sindicatul vrea majorarea salariilor cu 3,7% pe an pentru 5.400 de piloţi, pentru o perioadă de cinci ani care începe retroactiv, din 2012.

Grevele piloţilor au costat Lufthansa 222 de milioane de euro în 2014, iar protestele din 2015 ale piloţilor şi personalului navigant 231 de milioane de euro, potrivit Institutului IW pentru Cercetări Economice din Koln. Potrivit Lufthansa, greva de săptămâna trecută a costat compania circa 10 milioane de euro pe zi.

Sindicatul cere încă din 2012 o creştere a salariilor de 3,7% pentru 5.400 de piloţi. Vineri, Lufthansa a oferit o creştere a salariilor de 2,4% în 2016, cu o creştere adiţională de 2% în 2017. Anterior, compania a propus o creştere a salariilor de 2,5%, dar reprezentanţii sindicatului au respins oferta.

Carsten Spohr, directorul executiv de la Lufthansa, a spus că viitorul companiei ar fi ameninţat dacă s-ar îndeplini cererile piloţilor, urmând ca unele rute să devină neprofitabile.RELATED ARTICLES