spot_img
AcasăEconomieCât alocă românii pentru Black Friday


Cât alocă românii pentru Black Friday

Între 500 şi 1000 de lei. Atât alocă un român pentru cumpărăturile din perioada reducerilor de Black Friday. Potrivit unui sondaj recent, 80% dintre români intenţionează să cumpere produse cu discount, sunt interesaţi de ofertele magazinelor şi urmăresc evoluţia preţurilor pentru produsele pe care şi le doresc.

Sumele pe care le alocă românii pentru achiziţia de produse în Black Friday s-au majorat în ultimii ani. Astfel, 26% dintre respondenţi spun că vor aloca anul acesta peste 1.000 de lei pentru achiziţia de produse în perioada Black Friday, noteayă agenţia de presă Mediafax. Ponderea celor care şi-au bugetat cumpărături de peste 1.000 de lei de Black Friday este şi mai mare în mediul urban, ajungând la 28%, potrivit unui sondaj realizat pentru evoMAG de iVox, platformă online de sondare a opiniei publice.

Aproape 35% dintre români vor aloca anul acesta de Black Friday cel mult 500 de lei, iar 20% intenţionează să cheltuiască între 500 şi 1.000 de lei.

Bărbaţii sunt dispuşi să aloce sumele cele mai mari, 30% dintre aceştia intenţionând să cumpere produse a căror valoare cumulată depăşeşte 1.000 de lei. La polul opus, doar 20% dintre femei sunt dispuse să cheltuiască peste 1.000 de lei de Black Friday, 45% dintre femei optând pentru cumpărături cu o valoare de sub 500 de lei.

Sondajul a fost realizat pentru evoMAG în interviul 14 octombrie – 15 octombrie, pe un eşantion de 2.446 de persoane, de iVox, platformă online de sondare a opiniei publice.RELATED ARTICLES