spot_img
AcasăEconomieCifra de afaceri în industrie s-a majorat anul trecut


Cifra de afaceri în industrie s-a majorat anul trecut

Cifra de afaceri în industrie, în termeni nominali, a crescut cu 12,4% în noiembrie 2017, comparativ cu aceeași lună a anului precedent, potrivit datelor publicate vineri de Institutul Național de Statistică (INS).

Această majorare a avut loc ca urmare a creșterilor din industria extractivă (+17,8%) și din industria prelucrătoare (+12,3%), potrivit Agerpres. Pe marile grupe industriale, creșteri au înregistrat: industria energetică (+21,7%), industria bunurilor de capital (+16,1%), industria bunurilor intermediare (+11,2%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+7,7%) și industria bunurilor de uz curent (+6,9%).

De asemenea, față de luna octombrie 2017, valoarea indicatorului a fost mai scăzută cu 0,7%, ca urmare a diminuării înregistrate în industria prelucrătoare (-0,9%). Industria extractivă a crescut cu 3,5%, conform sursei citate.

Totodată, scăderi au înregistrat: industria bunurilor intermediare (-2,3%), industria energetică (-1,3%) și industria bunurilor de uz curent (-0,3%).

Pe marile grupe industriale, creșteri ale cifrei de afaceri s-au înregistrat în sectoarele: industria energetică (+21,2%), industria bunurilor de capital (+16,3%), industria bunurilor intermediare (+10,1%), industria bunurilor de folosință îndelungată (+8,2%) și industria bunurilor de uz curent (+5,8%).


RELATED ARTICLES