spot_img
AcasăEconomieComplexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de...


Complexul Energetic Hunedoara va furniza servicii de sistem la o putere de 400 de MW

Guvernul a aprobat miercuri o ordonanță de urgență prin care Complexul Energetic Hunedoara va asigura servicii de sistem la o putere de 400 de MW până în 2020, potrivit unui comunicat al Ministerului Energiei, remis AGERPRES. „La propunerea Ministerului Energiei, Guvernul României a adoptat, astăzi, 05.04.2018, o Ordonanță de Urgență, necesară pentru asigurarea stabilității Sistemului Electroenergetic Național (SEN) și siguranței alimentării cu energie a populației și consumatorilor industriali.

Potrivit Ordonanței, centralele din Complexul Energetic Hunedoara vor fi obligate să furnizeze servicii de sistem la o putere de 400 de MW în urmatorii doi ani (până în 2020). Actul normativ adoptat astăzi prevede că Transelectrica să stabilească lunar capacitatea necesară acestor servicii”, se arată în comunicat.

De asemenea, reprezentanții ministerului arată ca decizia are la baza rezultatele studiului operatorului de transport și sistem care a analizat regimurile de funcționare ale SEN în lipsa producției de energie din termocentralele Mintia și Paroseni.

În același timp, Transelectrica a recomandat menținerea grupului de la centrala termoelectrică Paroseni și cel puțin a unui grup în centrala termoelectrică Mintia până la finalizarea lucrărilor de trecere a axului ”Banat” (axul de 220 kV Porțile de Fier – Reșița – Timișoara – Sacalaz – Arad) de la tensiunea de 220 kV la tensiunea de 400 kV, investiție estimată a se finaliza în anul 2024. Complexul Energetic Hunedoara asigură 5% din totalul producției naționale de energie, fiind cel mai mare producător de energie electrică din partea de nord-vest a țării.


RELATED ARTICLES