spot_img
AcasăComunicateDaniel Apostol, FPPG: „A nu face programe de investiții înseamnă a demola...


Daniel Apostol, FPPG: „A nu face programe de investiții înseamnă a demola securitatea energetică națională”

Daniel Apostol, FPPG: „A nu face programe de investiții înseamnă a demola securitatea energetică națională”

Daniel Apostol, Director Relații Externe al Federației Patronale Petrol și Gaze (FPPG), ne-a acordat un interviu în cadrul primei ediții a evenimentului FORUMUL ENERGIEI, organizat de Financial Intelligence.

Citiți mai jos principalele declarații:

“Toate companiile care sunt implicate în dezvoltarea de proiecte de investiții la zăcămintele din subsolul Mării Negre au tot interesul să opereze cât mai curând posibil”.

“Orice program de investiții pus pe hold nu aduce niciun beneficiu investitorului, în primul rând, și, în al doilea rând, nu aduce niciun beneficiu țării ale cărei resurse naturale ar trebui să fie exploatate”.

“Din zona companiilor implicate în proiectele de la Marea Neagră avem, deocamdată, niște semnale de rezervă”.

“Noi, în FPPG, încă analizăm impactul posibil și impactul real al OUG 114”.

“Am făcut analize independente și am ajuns la sume consistente privind impactul, nu numai asupra industriei, dar și asupra bugetului. Taman invers decât ceea ce s-ar fi încercat prin această ordonanță – să sporească veniturile în zona bugetară”.

“Cel mai mare impact al OUG 114 va fi asupra investițiilor”.

“Proiectele de investiții sunt cele care au de suferit. Asta înseamnă că noi toți avem de suferit. Compania care a avut un program de investiții și îl blochează pierde și operațional, dar și din profitabilitate. Pe de altă parte, un program de investiții înseamnă și locuri de muncă create, și venituri pentru companie, dar și venituri bugetare”.

“A nu face programe de investiții înseamnă a demola securitatea energetică națională.”

“OUG 114 nu avea cum să fie elaborată altfel decât în lipsa unui studiu de impact și a unei judecăți așezate a ceea ce se dorește și ceea ce se va obține.”


RELATED ARTICLES