spot_img
AcasăEconomieDedeman preia de la AFI cinci clădiri de birouri contra sumei de...


Dedeman preia de la AFI cinci clădiri de birouri contra sumei de 164 milioane de euro

 

Dezvoltatorul imobliar AFI Europe a semnat cu liderul pieței de construcții și bricolaj Dedeman un antecontractat de vânzare a trei clădiri de birouri din AFI Business Park din veinătatea mall-ului AFI Cotroceni cu opțiunea de preluare a încă două, valoarea totală a tranzacției imobiliare fiind estimată la 164 de euro.

Cele 5 clădiri de birouri din cadrul complexului AFI Park au o suprafaţă închiriabilă totală de 70.000 mp și dețin certificări verzi LEED Gold.

„Încheierea tranzacţiei va marca prima vânzare a AFI Europe pe piaţa din România. Acesta este un pas important din punctul nostru de vedere ca dezvoltator internaţional care a investit mai mult de 500 mil. euro în România şi care dezvoltă, în prezent, trei noi proiecte importante: proiectul mixt AFI Braşov, care include un centru comercial de 45.000 mp şi birouri clasa A de 25.000 mp, birourile AFI Tech Park – 56.000 mp şi proiectul rezidenţial AFI City în Bucureştii Noi”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe Romania.

La rândul său, Dragoş Paval, CEO Dedeman, consideră că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putea face astăzi în domeniul imobiliar comercial. Dedeman este liderul pieţei române de bricolaj şi este una dintre cele mai mari companii din România cu cele 45 de magazine.

„Am ajuns la concluzia că această achiziţie este cel mai sigur pas pe care îl putem face astăzi în domeniul imobiliar comercial, sector în care vrem să investim. În plus, considerăm că această investiţie va consolida grupul nostru şi activitatea noastră principală de comerţ cu amănuntul, împreună cu încrederea partenerilor noştri de afaceri existenţi şi viitori”, a afirmat directorul general şi unul dintre fondatorii Dedeman, Dragoş Pavăl.

Finalizarea întregului ciclu de dezvoltare a celor cinci clădiri de birouri clasa A a avut loc în cinci ani şi are drept chiriaşi unele dintre cele mai importante companii multinaţionale, în timp ce rata de ocupare este de 100%.RELATED ARTICLES