spot_img
AcasăEuropaCorespondență de la Bruxelles: Europa a eșuat să rezolve criza socio-economică pentru...


Corespondență de la Bruxelles: Europa a eșuat să rezolve criza socio-economică pentru că nu a investit

Avem în Europa un semn de eșec dacă ne gândim că majoritatea statelor a încercat să rezolve problema inegalității socio-economice doar prin rebalansarea veniturilor cetățenilor prin legi ale salarizării unice, susține la BEF 2017 Luca Visentini, Secretar General al Europe Trade Union.

Visentini spune că „am creat inegalități masive într-o singură piață. Europa a eșuat să rezolve criza socio-economică pentru că nu a investit sau pentru că s-a oprit să investească, economia s-a bazat pe consum, iar asta a distrus puterea de cumpărare și a distrus nivelul salariilor în cea mai mare parte a statelor europene, iar fragmentarea socio-economică s-a accentuat”.

Potrivit lui Visentini, problema Europei de astăzi sunt partidele populiste: „problema de azi este că singurele partide politice care adresează chestiuni sociale ale Europei sunt cele populiste iar asta este îngrijorător. Trebuie ca formațiunile tradiționale ale arenei politice să-și asume responsabilitatea de a angaja reforme sociale care să rezolve problema inegalităților socio-economice”.


RELATED ARTICLES