spot_img
AcasăEconomieDescoperirea de gaze din Marea Neagră confirmată de oficialii grupului Lukoil


Descoperirea de gaze din Marea Neagră confirmată de oficialii grupului Lukoil

În octombrie 2015 companiile Lukoil, PanAtlantic și Romgaz au descoperit un zăcământ important de gaze naturale pe platforma continentală a României. Conform evaluărilor efectuate de către rușii de la Lukoil, zăcământul LIRA din perimetrul Trident din Marea Neagră conține reverze de peste 32 miliarde de metri cubi.

Aflat într-o viztă de lucru în țară, Vladimir I. Nekrasov, prim-vicepreședintele Lukoil s-a întâlnit pe 13 aprilie cu ministrul Energiei, Victor Grigorescu. Discuțiile purtate de aceștia au abordat teme legate de producția și activitatea curentă a companiei Lukoil, invesțiile necesare pentru eficiența energetică și de mediu, dar și perspectivele de dezvoltare viitoare ale rafinariei Lukoil din Ploiești, publică Profit.

Evenimentul Zilei scrie și despre  programele viitoare ale companiei în România, anunțate de către oficialul rus, programe ce vor pune accent pe continuarea activităților de explorare în cadrul Consorţiului din care mai fac parte firma americană PanAtlantic şi Romgaz a zăcământului de gaze Lira din perimetrul Trident din Marea Neagră, conform contractului de concesiune existent.

Așadar, cercetările vor continua prin lucrări de explorare seismică, dar şi prin noi forări cu sonda de prospecţiuni.

Sursa: profit.ro, evz.ro
RELATED ARTICLES