spot_img
AcasăComunicate„Doza de energie”: Lecții ușoare și rapide despre consumul eficient al energiei


„Doza de energie”: Lecții ușoare și rapide despre consumul eficient al energiei

De multe ori, risipim energie pur și simplu pentru că nu ne dăm seama. Dar consumul responsabil și eficient al resurselor de energie este o „materie” care se învață zi de zi. De aceea, România Eficientă a creat o serie de sfaturi video foarte ușor de asimilat și pus în practică acasă, unele chiar și de către cei mici. Aplicate constant și pe termen lung, aceste gesturi de consum eficient al energiei învățate la „Doza de energie” vor deveni obiceiuri care aduc doar beneficii. Și pentru bugetul vostru, dar și pentru mediu.

În cele ce urmează, vă invităm să descoperiți noi sfaturi pregătite de echipa România Eficientă.

Vă întrebați cum să economisiți energie în timp ce spălați rufele? Există lucruri care vă pot ajuta să vă curățați hainele murdare, dar nu și …buzunarele de bani, plătind pentru un consum inutilde energie.

Așa cum vă arătam într-un episod anterior din seria „Doza de energie”, mașina de spălat rufe se află în fruntea listei celor mai mari consumatori de electricitate din locuință. Iată de ce e important să învățăm să o folosim cât mai eficient. Pentru sfaturi utile despre aceasta, vă invităm să materialul video.

Zilele toride ne duc cu gândul la briza răcoroasă de pe malul mării. Însă nu putem fi într-o vacanță continuă toată vara, așa că ne căutăm confortul în locuințele noastre. În această „Doză de energie”, vă prezentăm câteva sfaturi care vă vor ajuta să utilizați eficient aparatele de răcire a casei. Specialiștii au calculat că doar 1 grad Celsius în plus setat la termostat poate reduce consumul semnificativ. Cu ce procent, dar și alte informații utile veți afla urmărind acest episod.

Oprirea căldurii să intre în casă în zilele caniculare înseamnă, în primul rând, să cheltuiți mai puțin pentru răcire. Consumând mai puțină energie pentru răcirea locuinței, veți avea, de ce nu?, mai mulți bani disponibili pentru vacanță. De aceea, vă prezentăm câteva trucuri care vă vor ajuta să reduceți facturile la electricitate pentru răcirea locuinței.

Chiar dacă sunteți un pasionat de preparate sofisticate sau nu, iată o nouă rețetă simplă de a vă găti mâncărurile preferate … fără risipă de energie. Urmând pașii pe care vi-i prezentăm, cu siguranță veți obține economii de energie în bucătărie. Sunt sfaturi foarte ușor de pus în practică și care vă aduc facturi mai mici!

Eficiența energetică este mai importantă ca oricând. Prin eficiență energetică, consumăm mai puțină energie și obținem același confort sau chiar unul sporit. Iată ce beneficiu! Pentru a optimiza consumul de energie, există mai multe tipuri de acțiuni pe care le puteți întreprinde, iar în acest material video, facem un sumar al acestora.

Informații suplimentare despre consumul eficient al energiei sunt disponibile pe site-ul România Eficientă. De asemenea, pentru a fi la curent cu toate nouățile noastre, vă invităm să ne urmăriți și pe canalele de social media: FacebookInstagramLinkedIn și YouTube.

















RELATED ARTICLES