spot_img
AcasăComunicateEO, cea mai mare organizație antreprenorială din SUA, va sprijini consiliile județene...


EO, cea mai mare organizație antreprenorială din SUA, va sprijini consiliile județene din România să extindă școlile cu săli de clasă pentru copiii ucraineni

Sprijinirea antreprenorilor români care vor să angajeze refugiați și extinderea școlilor din România cu săli dedicate copiilor ucraineni sunt principalele recomandări propuse de reprezentanții Entrepreneurs’ Organization (EO), cea mai mare asociație antreprenorială din SUA, care a vizitat ieri Bucureștiul, ca parte a unui turneu mai mare în CEE.

Carrie Santos, Chief Executive Officer Entrepreneurs’ Organization, și David Anderson, Presedintele Global Board Directors al Entrepreneurs’ Organization s-au întâlnit cu Mircea Abrudean, șeful Cancelariei Primului Ministru, și au discutat despre modul în care EO, împreuna cu filiala din România, poate sprijini statul român pentru a-i ajuta pe refugiați.

„Am avut o întâlnire foarte fructuoasă cu reprezentanții Guvernului României și suntem siguri că vom face proiecte mari împreună. Membrii noștri ar dori să vadă proiecte concrete dezvoltate cu fondurile organizației. Așadar, pentru că vedem atâția copii printre refugiați și credem cu tărie în importanța educației, am dori să oferim sprijin consiliilor județene din România, pentru a extinde o serie de școli cu săli dedicate copiilor ucraineni. Vom intra în curând în a doua fază a situației refugiaților: trebuie să găsim soluții pentru integrarea celor care vor rămâne aici. Și aceasta este o misiune pe termen lung, așa că încurajăm pe toată lumea să susțină această integrare”, a declarat Călin Lupșan, fondator și președinte South-Europe Chapter Entrepreneurs’​ Organization.

Carrie Santos și David Anderson s-au întâlnit, de asemenea, cu reprezentanți ai AmCham și ai Ambasadei SUA și au discutat despre modul în care mediul de afaceri poate oferi asistență antreprenorilor ucraineni.

„Antreprenorii români cu afaceri în Ucraina și Rusia trebuie sprijiniți, în contextul sancțiunilor impuse Rusiei de Occident. De asemenea, antreprenorii din România care pot oferi locuri de muncă refugiaților ucraineni trebuie sprijiniți. Dar nu trebuie să uităm că, după ce conflictul se va încheia, mediul de afaceri ucrainean va trebui să fie reconstruit, iar noi suntem dispuși să sprijinim proprietarii de afaceri cu mentorat, sfaturi practice, găsirea de noi piețe și noi clienți”, a declarat Carrie Santos, Chief Executive Officer Entrepreneurs’​ Organization.

Carrie Santos are o experiență de peste 8 ani în calitate de director executiv al Crucii Roșii Americane și a lucrat anterior timp de aproximativ 10 ani în Departamentul de Stat al SUA, în cadrul Biroului pentru Populație, Refugiați și Migrație, unde a formulat și coordonat pozițiile politice americane privind activitățile de protecție și asistență a Crucii Roșii, gestionând contribuții anuale de peste 150 de milioane de dolari. Ea a servit, de asemenea, în același Birou, ca ofițer de program pentru Rusia, coordonând milioane de dolari în asistență umanitară anuală a Guvernului SUA pentru populațiile strămutate din Caucazul de Nord după războiul din Cecenia.

David Anderson este un antreprenor cu mulți ani de experiență, a cărui carieră l-a dus până la Casa Albă. Timp de peste douăzeci de ani, el a trăit visul antreprenorial prin înființarea și operarea propriilor afaceri. Ceea ce a început ca un startup într-un garaj a dus la un drum lung în antreprenoriat, care a inclus agenția de marketing Off Madison Ave, un startup în publishing, mai multe companii imobiliare, și cel mai recent, demararea și dezvoltarea companiei de software LighthousePE. În 2019, David Anderson a publicat prima sa carte, „Leader is not a title”, care susține misiunea sa de a mentora lideri și antreprenori în devenire.

Entrepreneurs’ Organization este prezentă în 62 de țări și are peste 16.000 de membri, cu un total de peste 4 milioane de angajați. Misiunea organizației este de a implica antreprenori de top pentru a-i învăța, a crește și a-și atinge potențialul maxim.

 

 

 





















RELATED ARTICLES