spot_img
AcasăEconomieEximBank și Agricover Credit suplimentază acordul de împrumut


EximBank și Agricover Credit suplimentază acordul de împrumut

EximBank și Agricover Credit au agreat prelungirea și suplimentarea acordului de împrumut pe care cele două părți îl au în derulare cu 50 milioane lei, la 150 milioane lei, pentru asigurarea resurselor necesare dezvoltării de noi produse și servicii financiare destinate agricultorilor români, conform Profit.ro.

De asemenea, EximBank și Agricover Credit au încheiat primul acord de finanțare în 2013, banca acordând societății un împrumut în valoare de 70 de milioane de lei (peste 15,5 milioane de euro). De atunci, acordul a fost prelungit anual, asigurând resurse financiare pentru mii de producători agricoli locali.

Totodată, Agricover Credit IFN este prima instituție financiară românească specializată în finanțarea sectorului agricol. Compania a acordat în 2017 plasamente în valoare de 1,37 miliarde de lei fermierilor români și a înregistrat un profit operațional de aproape 30 de milioane de lei, în creștere cu 19% față de anul 2016. În 2017, compania a deschis două noi sucursale în Timișoara și Craiova, ajungând la un număr total de opt reprezentanțe în principalele regiuni agricole.


RELATED ARTICLES