spot_img
AcasăEconomieExperții Amundi prezintă oportunitățile de investiții într-un ciclu economic global aflat la...


Experții Amundi prezintă oportunitățile de investiții într-un ciclu economic global aflat la maturitate

Amundi Asset Management a organizat, în data de 7 noiembrie a.c., primul eveniment Crossroads în România, acesta reprezentând o serie de evenimente desfășurate la nivel mondial, în care specialiști de renume în materie de investiții împărtășesc perspectivele lor asupra ciclului economic actual care dă semne de maturizare.
Cu această ocazie, experții Amundi au prezentat teme investiționale precum Step out of Cash și Value & Quality Mix. Evenimentul a inclus o întâlnire cu presa, urmat de o conferință de investiții adresată bancherilor de top de la UniCredit Bank, principalul partener de distribuție al Amundi în România.
„Suntem încântați să îi întâmpinăm pe experții Amundi în România, cu ocazia seriei internaționale de evenimente Crossroads. Acest eveniment dovedește implicarea și angajamentul grupului nostru în dezvoltarea și diversificarea pieței financiare din România”, a declarat Florin Dolea, CEO al Amundi Asset Management S.A.I. S.A. (Romania).
Piețele financiare trec printr-o schimbare a sentimentului general cauzată în principal de procesul de normalizare a politicilor monetare naționale, riscurile au crescut și volatilitatea s-a amplificat, în special în segmentul acțiunilor și al valutelor. Cu toate acestea, perspectivele globale de creștere rămân solide: unele economii dezvoltate vor atinge o creștere mai mare decât cea din anii precedenți. Vârful ritmului de creștere global a fost probabil depășit, dar este posibil ca în viitor să asistăm la un mediu de creștere internațional cu mai multe viteze.
„Găsirea unei soluții perfecte care să se potrivească atât obiectivelor investiționale ale clienților noștri, cât și apetitului pentru risc, într-o etapă de maturizare a ciclului economic, este o provocare; cu toate acestea, am creat o colecție de teme de investiții care încearcă să contureze cele mai bune idei ale momentului alese din gama noastră de produse de la Amundi. Fiind unul dintre cei mai importanți manageri de active financiare din lume, Amundi îi poate ajuta pe investitorii săi să înțeleagă principalele tendințe ale piețelor de astăzi și să găsească modalități de a profita de noile oportunități”, a afirmat Bertrand Pujol, Head of Partnerships & Services – Amundi Paris.
Experții Amundi estimează că scenariul cel mai probabil pentru piața de capital pentru anul 2019 aduce o volatilitate în creștere. Diferiți factori pot influența tendințele generale ale pieței, de la factori macroeconomici la riscuri geopolitice. Pentru perioada în care ne aflăm, o influență mare o au măsurile adoptate de băncile centrale din fiecare regiune în ceea ce privește „normalizarea” politicilor monetare, în ce măsură economia va confirma așteptările crescânde ale piețelor, cum vor evolua tendințele inflaționiste, in funcție de evoluția războiului comercial sau dacă tensiunile geopolitice curente se vor amplifica. „Portofoliile conservatoare, de tip «randament absolut» administrate de centrul de expertiză multi-asset al Amundi sunt gestionate în mod activ și sunt bine diversificate în diferite strategii de investiții pentru a capta setul de oportunități pe care instrumentele financiare le oferă investitorilor pe parcursul unui orizont de investiții rezonabil”, a declarat Nuria Trio, Head of Business Development and Investment Specialists, Multi-Asset Investments – Amundi Milan.
În ceea ce privește piețele de acțiuni internaționale, marcate de un potențial de volatilitate în creștere, o abordare bazată pe selecția individuală a companiilor atractive, cu accent pe explorarea oportunităților sectoriale printr-o analiză de tip „bottom-up”, poate fi văzută ca o soluție atrăgătoare în acest mediu.
„În cadrul centrului de expertiză Amundi pentru acțiuni europene, abordarea unei filozofii investiționale centrale de tip «Core» însoțită de o alocare tactică – «Oportunistic», acompaniate de un focus strict pe construcția portofoliilor, a avut succes în livrarea unor randamente competitive, ajustate la risc, pe termen lung”, a declarat Chris Morgan, Senior Investment Specialist – Amundi Dublin.

Despre Amundi

Amundi Asset Management este cel mai mare administrator de investiții din Europa, considerând activele aflate în gestiune, și este printre primii 10 la nivel global. Prin integrarea Pioneer Investments, Amundi gestionează acum active de peste 1.470 de miliarde de euro în șase centre principale de administrare a investițiilor. Amundi oferă clienților săi din Europa, Asia-Pacific, Orientul Mijlociu și America o bogată expertiză de piață și o gamă largă de competențe în tot spectrul strategiilor de investiții active, pasive și al activelor reale din universul investițional. Cu sediul în Paris și listat la bursă din noiembrie 2015, Amundi este cel mai mare administrator de investiții din Europa și ocupă locul cinci la nivel internațional, luând în considerare capitalizarea bursieră.

Beneficiind de avantajele unei dimensiuni și ale unei acoperiri geografice sporite, Amundi are capacitatea să ofere clienților săi servicii și soluții noi sau îmbunătățite. Bazându-se pe competențele sale unice de cercetare și pe abilitățile unei echipe de 4.500 de membri și experți de piață localizați în 37 de tari, Amundi oferă clienților individuali, instituționali și corporativi strategii inovative de investiții și soluții adaptate nevoilor proprii, obiectivelor țintă și profilurilor de risc specifice.

Amundi. Încrederea se câștigă.

Pentru mai multe informații, vizitați amundi.com, amundi.ro.


RELATED ARTICLES