Florin Cîțu: Estimăm un deficit bugetar de peste 4% din PIB la finalul anului

0
57


Florin Cîțu, ministrul Finanțelor, a anunțat joi într-o conferință de presă că estimările ministerului pentru deficitul bugetar la finalul anului sunt de ”peste 4% din PIB”, cu mult peste ținta de 2,76% din legea bugetului. El a comparat guvernul PSD cu Al Capone, spunând că fostul guvern a ținut un buget dublu: unul pentru public și altul destinat baronilor locali, scrie G4media.ro

În același timp, Cîțu a mai adăugat că ia în calcul sesizarea procurorilor pentru a investiga o presupusă infracțiune de constituire a unui grup infracțional organizat în PSD, având în vedere diferența dintre bugetul făcut public de PSD și cel real.

Ministrul Finanțelor a spus în repetate rânduri în conferința de presă că are soluții pentru a diminua deficitul bugetar.

El a dat exemple de ”găuri” lăsate de PSD: 2 miliarde de lei la bugetul contribuțiilor sociale din cauza neplății contribuțiilor și o datorie de 1,8 miliarde de lei către companiile care au plătit concediile medicale și cărora Casa Națională de Asigurări de Sănătate trebuie să le returneze banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here