Furnizorii de gaze nu vor să scadă preţurile

0
5


Furnizorii de gaze din România nu vor să scadă preţurile la gaze, de la 1 iulie, odată cu liberalizarea pieţei, şi susţin că nu există pe piaţă gaze ieftine pe termen lung, scrie Adevărul.ro. Asta deşi producătorii sunt obligaţi să vândă chiar şi sub costul de producţie.

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, spunea că facturile ar trebui să scadă cu 10-15%, odată cu liberalizarea pieţei. El a acuzat marii furnizori de gaze naturale că încearcă să profite de pe urma românilor care nu se informează cu privire la liberalizarea preţului la gaze, potrivit sursei citate.

Explicaţia E.ON E.ON România susţine că nu există în prezent pe piaţă cantităţi de gaze disponibile la preţuri rezonabile şi pe termen lung, astfel încât facturile populaţiei să scadă de la 1 iulie, însă nu este exclus ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare, se arată într-un răspuns al companiei, remis, marţi, la solicitarea Agerpres. Întrebaţi care au fost motivele pentru care E.ON a decis să trimită oferte populaţiei la acelaşi preţ ca până acum, reprezentanţii companiei au arătat:

De asemenea, întrebaţi cum poate un consumator să obţină un preţ mai mic, oficialii companiei au amintit că aceştia pot alege o altă ofertă concurenţială, fie a E.ON, fie a altui furnizor, acesta fiind unul dintre beneficiile liberalizării pieţei. Engie a transmis că nu va răspunde la întrebări şi nu face niciun comentariu public cu privire la subiectul liberalizării.
LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here