spot_img
AcasăEconomieGlobalworth lansează un program de finanțare în valoare de 1,5 miliarde euro


Globalworth lansează un program de finanțare în valoare de 1,5 miliarde euro

Globalworth, companie fondată de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas și liderul industriei de clădiri de birouri din România, lansează un program de finanțare în valoare de până la 1,5 miliarde de euro, prin intermediul Euro Medium Term Notes (EMTN), o facilitate neangajată care permite emisiuni periodice de titluri de împrumut pe piețele externe. Prospectul pentru acest program a fost aprobat, miercuri, de Banca Centrală a Irlandei.

Titlurile emise pot fi denominate în orice monedă, iar compania menționează că ar putea cere listarea tilurilor din acest program-cadru la Irish Stock Exchange sau la Bursa de Valori București (BVB), conform datelor centralizate de Profit.ro. EMTN sunt titluri de împrumut pe termen mediu, emise și tranzacționate în afara SUA și Canada, care permit emitentului să acceseze mai ușor piețele externe pentru a atrage finanțare.

Portofoliul companiei are o valoare totală de 1.8 miliarde de euro, 90% dintre aceasta fiind reprezentată de active producătoare de venit, preponderent în sectorul de birouri, închiriate către aproximativ 440 de companii naționale și multinaționale din 28 de țări și 37 de sectoare de activitate.


RELATED ARTICLES