spot_img
AcasăEconomieGuvernul a aprobat un memorandum pentru redresare Poștei Române


Guvernul a aprobat un memorandum pentru redresare Poștei Române

Guvernul României a aprobat miercuri un memorandum penru redresarea activității Poștei Române pe o perioadă de cinci ani.

Printre măsurile cuprinse în planul de redresare sunt creșterea veniturilor prin diversificarea produselor și serviciilor și utilizarea eficientă a fonduirlor anuale primite de la Uniunea Poștală Universală.

„Planul strategic cuprinde un set de măsuri printre care cele mai importante vizează: creşterea veniturilor prin diversificarea produselor şi serviciilor, utilizarea eficientă a fondurilor anuale primite de la Uniunea Poştală Universală (UPU), bani care nu au fost folosiţi niciodată deşi, în fiecare an, 200.000 de dolari au fost puşi la dispoziţia companiei pentru dotări curente (cântare, scannere, cititoare de bare etc) şi renegocierea contractelor existente cu agenţii economici”, conform unui comunicat al Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

O altă măsură cuprinsă în memorandum se referă la reorganizarea companiei naționale prin înființarea de centre de profit la nivel regional. Acest lucru ar conduce la responsabilizarea conducerilor locale în gestionarea bugetului și în atragerea de venituri destinate dezvoltării zonei respective.

Totodată, printre măsurile de redresare sunt cuprinse, de asemenea: introducerea controalelor volum-tarif-încasări, analizarea tarifelor practicate, achiziţia de echipamente moderne şi tehnică de calcul, prioritizarea investiţiilor în scopul efectuării dotărilor absolut necesare desfăşurării activităţii la standardele impuse de piaţa de curierat.

„Măsurile din planul strategic urmăresc reconstruirea şi consolidarea instituţiei într-o companie profitabilă care se autofinanţează şi se dezvoltă ca un furmizor modern de servicii poştale, la tarife accesibile şi standarde europene”, se arată în comunicat.

Planul strategic de redresare a companiei se intinde pe cinci ani, are termene clare pentru fiecare etapă de implementare în parte şi vine în completarea majorării capitalului social al companiei, proces care se află în desfăşurare.


RELATED ARTICLES