spot_img
AcasăEconomieGuvernul din România încetează momentan angajările la stat


Guvernul din România încetează momentan angajările la stat

Cei care sperau să obţină un post bine plătit de bugetar, în următoarea perioadă, pot să îşi ia gândul de la acest lucru. Guvernul nu va permite angajări noi la stat, anul viitor, nici în administraţia publică centrală şi nici în instituţiile publice locale, potrivit Adevărul.ro.

De asemenea, începând cu 1 ianuarie 2019, până la 31 decembrie 2019, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante din instituţiile şi autorităţile publice”, se arată într-un proiect de Ordonanţă de Urgenţă care ar putea fi aprobat în şedinţa de Guvern de vineri. Guvernul precizează că, pentru posturile pentru care au fost demarate procedurile de organizare a concursurilor anterior intrării în vigoare a acestei OUG, precum şi pentru cele a căror ocupare a fost deja aprobată de Guvern prin memorandum se continuă procedurile de ocupare a acestora.

Important este, totodată, că îngheţarea angajărilor şi ocuparea a numai jumătate din posturile vacantate se aplică instituţiilor publice locale.
RELATED ARTICLES