spot_img
AcasăEconomieHidroelectrica va moderniza hidrocentrala Călimănești cu 23,69 milioane lei


Hidroelectrica va moderniza hidrocentrala Călimănești cu 23,69 milioane lei

Compania de stat Hidroelectrica a anunțat semnarea contractului de modernizare a hidroagregatului Călimănești, lucrarea fiind adjudecată prin licitaţie deschisă de Hidroserv Bucureşti, transmite News.ro.

Investiția se ridică la 23,69 milioane de lei și provine din fondurile de dezvoltare ale Hidroelectrica. Compania a adăugat că furnizorul de echipamente desemnat va fi UCM Reșița.

“Modernizarea de la Călimăneşti este unul dintre primii paşi dintr-o strategie mult mai amplă de modernizări şi retehnologizări pe care noul directorat al Hidroelectrica şi i-a propus. Astfel de lucrări au trenat până acum din diverse cauze externe sau din lipsă de decizie managerială, dar nu mai pot întârzia dacă ne dorim să transpunem în concret ideea de securitate energetică”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica.

Centrala de la Călimăneşti are o putere instalată de 39,6 MW şi lucrează cu două grupuri generatoare, cu turbine de tip Kaplan. Producţia medie anuală de energie, conform specificaţiilor din proiect, este de 106 GWh. Hidrocentrala este folosită ca centrală de vârf, semi-vârf, iar în perioadă de ape mari, în bază.


RELATED ARTICLES