spot_img
AcasăEconomieLa BVB se acordă acționarilor cel mai mare dividend din lume


La BVB se acordă acționarilor cel mai mare dividend din lume

România se află pe primul loc în lume, cu un dividend de 7-8% acordat investițiilor pe bursă, a afirmat Lucian Anghel, președintele Bursei de Valori București (BVB).

„Sunt case de cercetare care susțin că România are cel mare dividend din lume, 7-8%, pe locul al doilea fiind Kuweit, iar pe trei Bahrain. Cred că sunt singurele date economice în care noi depășim aceste țări pentru niște companii care activează în zona utilităților, energie și bănci. Acest lucru înseamnă că, dacă prețul acțiunilor scade cu 5%, dividendul totuși acoperă scăderea acestui preț al acțiunilor, pentru că se pot pierde niște bani — este o investiție, nu un depozit — dar în general se pot câștiga”, a declarat pentru Agerpes, președintele BVB.

De asemenea, Lucian Anghel este de părere că listarea Digi a fost un succes, iar pe 16 mai va începe tranzacționarea acțiunilor. Pe lângă asta, președintele BVB susține că, în următoarele 18 luni, o să mai apară noi companii pe bursă.

„Am remarcat după listarea MedLife că tot mai mulți antreprenori își arată interesul și vor să aibă acces la informații și să afle ce ar putea să facă piața de capital pentru ei, fie că discutăm de listări sau de obligațiuni. Sper să găsim brokeri suficienți de dornici să se implice în finalizarea unor astfel de acțiuni IPO sau emitere de obligațiuni pentru că există interes. Cred că, în următoarele 12-18 luni, o să mai vedem noi companii care o să vină la bursă”, a adăugat președintele BVB.

Totodată, Bursa de Valori București (BVB) organizează duminică și luni, sub numele de Ziua Națională a Investițiilor, unicul târg de servicii financiare și educație din țară „Banii Tăi Expo”, în incinta Promenada Mall din București.

În cadrul evenimentului, pentru cumpărarea unei unități într-un fond de investiții, oferta OTP Asset Management începe de la suma de 50 de lei și este valabilă în perioada 15 mai — 30 iunie 2017, iar cei care doresc să primească dividendele direct în contul bancar își pot înscrie gratuit contul în baza de date a Depozitarului Central în perioada 15 mai – 30 iunie 2017.


RELATED ARTICLES