spot_img
AcasăEconomieLegea parteneriatului public-privat va fi simplificată și adoptată în octombrie


Legea parteneriatului public-privat va fi simplificată și adoptată în octombrie

Legea parteneriatului public privat ar putea fi funcţională începând cu luna octombrie 2017,  iar în această vară urmează să se realizeze normele de aplicare, astfel încât actul normativ să fie ”simplificat şi mai clar”, a declarat miercuri ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ilan Laufer.

„În acest moment avem un draft refăcut al legii care a fost în noiembrie 2016. Din păcate, am avut un grup de lucru extins și am încercat să găsim soluții pentru a reuși să reglăm din normele de aplicare ale legii anumite mici disfuncționalități care erau în legea din 2016”.

De asemenea, Ministerul susţine că s-a pornit de la un draft al legii adoptate în noiembrie 2016 şi s-a ajuns, după 15 şedinţe de lucru, la o formă finală, care este adaptată la condiţiile şi la legislaţia europeană.

„Nu am reușit să facem acest lucru și, împreună cu toate organizațiile, și guvernamentale și non-guvernamentale, și instituții europene care au făcut parte din grupul de lucru, am ajuns la concluzia că va trebui să avem o nouă lege, mult mai simplificată, mai ușoară, mai clară și care să poată fi implementată și pentru proiecte mici și pentru mari”, a spus Laufer.

Totodată, Laufer susține că din luna octombrie, această lege trebuie să fie pusă în aplicare, în timp ce se vor revizui normele de aplicare.

“Urmează deja să lucrăm vara aceasta pentru a creea şi normele de aplicare, fiindcă ne dorim ca din luna octombrie această lege să fie deja funcţională şi nu dorim să mai pierdem timpul cu normele de aplicare. Urmează să lucrăm la normele de aplicare, fiindcă este o măsură prioritară pentru noi”, a mai afirmat Laufer.

 


RELATED ARTICLES