AcasăEconomieManagerii din România estimează o scădere a activităţii în construcţii

Managerii din România estimează o scădere a activităţii în construcţii
Managerii din România preconizează, pentru următoarele trei luni, o scădere a activităţii în construcţii, o creştere a preţurilor în comerţul cu amănuntul, dar şi o relativă stabilitate a numărului de salariaţi în industria prelucrătoare şi servicii, arată datele transmise joi de Institutul Naţional de Statistică (INS) în cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie, transmite News.ro.

De asemenea, soldul conjunctural indică percepţia managerilor întreprinderilor asupra dinamicii unui fenomen care nu trebuie confundată cu ritmul creşterii sau scăderii oricărui indicator statistic produs de INS.

În același timp, în industria prelucrătoare, în cadrul anchetei de conjunctură din luna noiembrie, managerii preconizează, pentru următoarele trei luni, o relativă stabilitate a volumului producţiei (sold conjunctural -1%).

În sectorul comerţ cu amănuntul, managerii au estimat, pentru următoarele trei luni, tendinţă de relativă stabilitate a activităţii economice (sold conjunctural 0%), potrivit sursei citate.

Totodată, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaşte creştere moderată în următoarele trei luni (sold conjunctural +7%).


RELATED ARTICLES