spot_img
AcasăEconomieMediul rural preferă comerțul online


Mediul rural preferă comerțul online

Comerțul online câștigă teren inclusiv în zonele rurale ale țării, susținut în special de dezvoltarea tehnologiei și a penetrării tot mai mari a smartphone-ului, 26% dintre clienții eMag și 18% dintre comenzile plasate provenind la acest moment din mediul rural, conform datelor oferite de Profit.ro.

Gama extinsa de produse la care au acces, faptul că le pot comanda oricând, simplitatea procesului de livrare si preturile sunt unele dintre motivele pentru care locuitorii din mediul rural se indreapta catre canalul de vânzare online, indică datele eMag. Tendința de a adopta acest canal de vânzare, transparent și modern, este evidențiată de creșterea cu 55% a numărului de comenzi livrate în astfel de zone de eMag în 2017, față de 2016. Majoritatea clienților din zonele rurale care efectuează cumpărături online sunt tineri, au vârsta cuprinsă între 18 și 34 de ani (54,9%), iar 39,01% au vârsta cuprinsă între 35 și 55 de ani. Cele mai multe comenzi au fost livrate în județele Timis, Prahova si Cluj.

Compania eMAG este administrată de Dante Internațional, acționarii acesteia fiind grupul sud-african Naspers și omul de afaceri Iulian Stanciu, cu o participație sub 23%. Retailerul mai este prezent în Bulgaria, Ungaria și Polonia.RELATED ARTICLES