spot_img
AcasăEconomieMinisterul Finanțelor s-a împrumutat de la bănci cu 280 milioane lei, la...


Ministerul Finanțelor s-a împrumutat de la bănci cu 280 milioane lei, la un randament de 4,18% pe an

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 280 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni de stat tip benchmark pe 72 de luni, la un randament mediu de 4,18% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Națională a României (BNR).

De asemenea, valoarea nominală a emisiunii a fost de 500 de milioane de lei, însă băncile au subscris oferta până la 435 milioane lei, conform datelor oferite de Economica.net.

În același timp, la sfârșitul săptămânii acesteia este programată o licitație suplimentară prin care statul vrea să atragă încă 75 de milioane de lei la randamentul stabilit joi. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a planificat, în aprilie 2018, împrumuturi de la băncile comerciale de aproximativ 3,82 miliarde de lei, din care 3,4 miliarde de lei prin licitații de obligațiuni de stat și certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 420 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitațiilor de obligațiuni. Sumele vor fi destinate refinanțării datoriei publice și finanțării deficitului bugetului de stat.


RELATED ARTICLES